Amenajarea gradinii

#ingrijire gradina # economii ingrijire gradina #mulcire #plivit

Ingrijirea gradinii: placere sau chin?

Ingrijirea gradinii trebuie sa fie o placere, nicidecum o corvoada, astfel ca este important sa gasesti partea frumoasa din fiecare actiune pe care o intreprinzi la tine in curte. Potrivit gradinarilor, plivitul este cea mai neplacuta parte din munca lor. Asadar, pentru a nu fi nevoiti sa repete prea des aceasta activitate, gradinarii incearca sa gaseasca solutii alternative, astfel incat munca in gradina sa fie o adevarata placere. Iata cateva ponturi pentru a petrece timpul in curte fara sa simti ca muncesti!


1. Mulcirea

Una dintre tehnicile care impiedica aparitia buruienilor, pastrand, astfel, o perioada indelungata gradina curata si frumos aranjata, este mulcirea. Datorita mulcilor, cresterea buruienilor este limitata, iar solul isi pastreaza mai bine umiditatea. Asadar, nu este doar o tehnica prin care munca gradinarilor este usurata, dar contribuie si la economisirea apei si la obtinerea unor legume mult mai sanatoase.

Printre cele mai folosite tipuri de mulci se numara aschiile din lemn sau paiele. In cazul in care cantitatea de mulci folosita este suficienta, ceea ce inseamna aproximativ cinci centimetri, beneficiile asupra solului sunt numeroase.


2. Plivitul termic

Aceasta este o alternativa interesanta si deloc costisitoare de ingrijire a gradinii. In acest sens ai, nevoie de un plivitor termic care elimina buruienile in cel mai scurt timp posibil.


3. Plivitul manual

Inlaturarea buruienilor este, intr-adevar, o corvoada, insa pentru a avea o gradina ingrijita este important sa acorzi o atentie deosebita acestui proces. Pentru ca munca ta sa fie putin mai usoara, este recomandat sa folosesti o sapa si sa elimini din timp iarba crescuta in plus, din jurul gradinii tale.


4. Spatiu intre flori

Plivitul este mai greu atunci cand florile sunt foarte apropiate. Una dintre greselile pe care le fac gradinarii incepatori este sa planteze florile foarte aprape una de alta, crezand astfel ca iarba nu isi va face loc printre ele. Gresit! Buruieniile vor aparea si in cele mai ascunse colturi ale gradinii, spun specialistii.

Asadar, pentru a nu te chinui foarte tare sa cureti iarba dintre plante, este recomandat sa lasi suficient spatiu intre ele, cat sa iti permita sa plivesti fara probleme. In plus, spatiul dintre flori le ajuta pe acestea sa se dezvolte mult mai bine.

Sursa foto: rhoneenvert.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului