Amenajarea gradinii

#studii geotehnice #foraje #puturi #foraje puturi

Influenta studiilor geotehnice in lucrarile pentru forajele de puturi

Apa este elementul esential al vietii si, dupa cum s-a demonstrat la nivel stiintific numai 1% din totalul apei existente la nivel global este pretabila pentru consum. Cu toate ca un om poate sa traiasca pentru o perioada destul de lunga de timp fara mancare acelasi lucru nu este valabil si in cazul apei.

Exista momente in viata fiecarui om in care simte nevoia sa se retraga din jungla urbana catre zonele rurale dar, in afara de linistea sufleteasca, mai este necesar sa se asigure conditiile necesare pentru un trai decent Si, aici, vorbim despre zonele in care este necesar sa se realizeze foraje de puturi pentru a putea avea apa potabila.

Aceste foraje nu inseamna ca este suficient sa se ia un utilaj de forare si sa se sape efectiv. Pentru stabilirea locului optim in care sa se realizeze forarea sunt necesare mai multe demersuri.

Etape preliminare de stabilire a viitorului put

Aceste etape preliminare pentru stabilirea locului in care va fi amplasat viitorul put de apa se refera strict la determinarea tipului de sol si a conditiilor oferite de zona respectiva pentru a putea sa se asigure alimentarea cu apa potabila.

Stabilirea factorilor principali cum ar fi cele mentionate de mai sus sunt elemente care nu trebuie ignorate de nici un specialist de la companiile de foraje de puturi apa. O alta etapa preliminara este aceea de a intreprinde studii geotehnice dar si colectarea informatiilor legate de existenta altor foraje in zona respectiva.

Forajul propriu – zis presupune utilizarea unor utilaje si tehnologii de ultima generatie cu ajutorul carora sa se obtina pretioasa apa. In general oamenii nu realizeaza cat de importanta este apa decat in momentul in care aceasta lipseste sau este greu de procurat.

Prin realizarea unui studiu geotehnic se releva informatii pretioase legate de potentialul zonei dar se poate stabili cu exactitate si daca aceasta este sursa unor contaminari.

Pentru forajele de puturi apa este foarte important sa se stabileasca din timp toate aceste elemente deoarece in caz contrar intreaga investitie se va face in zadar.

 

Etape in studiul geotehnic si realizarea forajelor

Dupa procesul de colectare a datelor despre zona respectiva si efectuarea testelor de sol, in studiul geotehnic mai este necesar sa se cuprinda date din arhiva care sa poata aduce argumente cu privire la potentialele pericole din zina respectiva.

In afara de aceasta necesitate de realizare a studiilor geotehnice ale solului si al potentialului zonei, acestea sunt necesare a fi realizate pentru primirea aprobarilor necesare realizarii forajelor de apa. Oricum, este cert ca nici o companie care realizeaza foraje de puturi nu va intreprinde asemenea lucrari fara sa cunoasca datele exacte cu privire la zona respectiva.

Dupa predarea rezultatelor relevate de studiile geotehnice se incep lucrarile efective pentru foraj prin a sapa practic un put in zona in care s-a stabilit ca se poate obtine apa.

Dar pentru a putea obtine la final apa potabila trebuie sa se realizeze si o denisipare iar numai asa veti putea sa consumati in siguranta apa obtinuta.

Studiile realizate asupra solului determina si pana la ce adancime este necesar sa se foreze. In cazul in care adancimea este prea mare atunci intregul foraj se va muta in alta parte dar, daca verdictul geologului este negativ atunci lucrarile de foraj se vor opri aici.

Experienta si profesionalismul companiilor din domeniu

Fiecare dintre companiile care se ocupa de lucrarile de foraje de puturi de apa de pe piata din Romania, trebuie sa demonstreze in primul rand ca au o experienta bogata in domeniu tocmai in ideea de a realiza lucrari de o calitate ireprosabila. In plus, este necesar ca si geologul cu care colaboreaza compania respectiva trebuie sa aiba drept caracteristici principale aceste doua elemente tocmai pentru a putea oferi un plan, un contract si o lucrare de calitate ireprosabila.

Forajele de puturi sunt, asadar, necesare a fi realizate de companii cu o experienta bogata in domeniu in ideea de a putea oferi apa de care este atata nevoie pentru existenta.

Domeniile de utilizare a forajelor de apa sunt foarte variate si, au devenit varianta optima pentru multe afaceri care implica utilizarea apei in cantitate foarte mare.

Lucrarile realizate de companiile de foraj

In momentul in care aceste lucrari de foraje puturi apa sunt solicitate, este necesar sa se cunoasca inca de la bun inceput ca aceste companii nu echipeaza forajul cu pompe de apa. Aceste companii din domeniu efectueaza lucrarile pana in momentul in care fisa tehnica este predata.

In aceasta situatie in care intervine necesitatea de a se realiza un foraj de apa, diagnosticul cu privire la sol reprezinta elementul decisiv pentru forajul puturilor.

Concluzia care se trage in urma acestor date, este aceea ca, indiferent de motivul care sta la baza solicitarii unor lucrari pentru forajul puturilor, trebuie sa existe o documentatie solida cu privire la aceasta decizie atat din punctul de vedere al geologului cat si din punct de vedere al companiei care realizeaza aceste lucrari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului