Amenajarea gradinii

#culori #mobilier #terasa #fatada #ghivece

Importanta culorilor in amenajarea unei terase

O terasa fada, intr-o culoare uni, nu te va deprima, insa cu siguranta nici nu iti va scoate la lumina acea stare de entuziasm pe care o cautai in ultima vreme. Daca vrei sa experimentezi stilul copilaresc si ludic alege culori vii, diferite unele de celelalte. Vrei un cadru mai natural ori, dimpotriva, mai modern, iata cateva combinatii de culori care te pot ajuta sa faci asta si cu ajutorul carora vei descoperi cat de importante sunt culorile in amenajarea unei terase.


O terasa moderna

Daca vrei un stil degajat, in tendinta ultimelor noutati din revistele de design si de amenajari interioare, culorile alese trebuie sa coabiteze in armonie perfecta cu mobilierul trendy cu care ai mobilat terasa.

Pentru a avea efectul scontat, bazeaza-te pe asocierea culorilor sic care sa puna in valore mobilierul modern si stilat. Pentru un cadru care sa il puna in valoare, foloseste cateva tonuri neutre spre inchise la culoare. Nu te sfii sa pariezi pe nuantele oferite de materiale cum ar fi lemnul sau tigla. Asociaza-le cu alb pentru a crea o atmosfera eleganta de care terasa ta are nevoie. Confera-i terasei si o nota de originalitate si amenajeaza cateva ghivece cu muscate rosii.


O terasa naturala

In lipsa unei gradini adecvate, terasa poate fi un bun element cu ajutorul caruia tu si familia ta va puteti reconecta cu natura. Asa ca profita de acest lucru si ofera-i Cezarului ce este al Cezarului: verdele! Specialistii in amenajari interioare si arhitectii peisagisti recomanda insa sa asociezi verdele si cu alte culori naturale, de la maro la gri si bej. Imbina astfel verdele unui petic de gazon cu bejul unui pavaj din piatra de calcar sau cu maroul unui mobiler de stejar sau de fag. Nu uita sa imbini totul cu elemente mici, dar foarte importante, care confera acel stil personal de care terasa ta naturala are nevoie.


O terasa colorata

Creeaza o explozie de culoare in decorul terasei tale, un spatiu energizant de care sa te bucuri in fiecare weekend in cadrul unor petreceri alaturi de familie si de prieteni. Paleta de culori folosita pentru acest tip de terasa este cat mai vie, cu nuante vesele, placute vederii, care binedispun si indeamna la bucurie. Poti opta pentru scaune galbene sau rosii, pe care sa le asortezi cu cateva lampi colorate si cu fotolii in culorii la fel de vesele. Pentru a scoate si mai mult in evidenta mobilierul colorat, alege nuante mai inchise pentru alte piese prezente pe terase. Astfel mobilierul colorat va fi mai bine scos in evidenta.



Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului