Amenajarea gradinii

# gradina de toamna #iluminat gradina #amenajare gradina

Idei de iluminat pentru o petrecere de toamna in gradina

O petrecere in gradina poate fi organizata cu usurinta si pe durata toamnei. Cum ziua este tot mai scurta, o petrecere de toamna in gradina are nevoie de un arsenal generos de lumini. Pentru ca gradina ta sa devina spatiul ideal pentru un party reusit, iata cateva idei de iluminat de efect!

1 Instalatii luminoase

Instalatiile de lumini pe care le folosesti la impodobirea bradului de Craciun pot fi scoase de la naftalina si utilizate cu succes la iluminarea gradinii in timpul unei petreceri. Instalatiile luminoase vor imprastia o lumina discreta, romantica, si sunt de efect, datorita LED-urilor colorate care le impanzesc.

In functie de ceea ce urmaresti sa obtii, poti opta pentru instalatii luminoase monocrome sau divers colorate, pentru unele care imprastie lumina alba sau pentru unele cu LED-uri rosii, verzi ori albastre. Pentru ca nu imprastie o lumina puternica, este important sa le plasezi strategic pe suprafata gradinii: in zona in care se afla masa cu bauturi si bufetul suedez, in ramurile copacilor din perimetrul unde se va desfasura party-ul etc.

2 Lumanari

Lumanarile reprezinta o alta alegere inspirata pentru o petrecere in gradina. Intrucat lumina lor este fragila si risca sa se stinga la cea mai mica adiere de vant, este important sa le protejezi amplasandu-le in suporturi tip felinar, spre exemplu.

Daca iti doresti ca lumanarile sa imprastie o lumina generoasa, opteaza pentru unele inalte, in suporturi adaptate. Amplaseaza-le in apropierea meselor si, la o adica, decoreaza-le cu elemente specifice toamnei: frunze, conuri, crengute.

O varianta mai delicata si mai romantica sunt lumanarile plutitoare. Nu ai nevoie decat de cateva boluri de sticla pe care sa le umpli cu apa, dupa care sa adaugi in interiorul lor lumanarelele discrete. Pe o masa mare, poti amplasa chiar si 2-3 astfel de boluri cu lumanari plutitoare.

Totodata, daca vrei sa creezi o atmosfera rustica, pune cateva lumanari in borcane prevazute cu manare de sticla. Borcanele pot fi pictate in prealabil cu desene in culori de toamna - acesta poate fi un proiect foarte interesant pentru cei mici!

Nu in ultimul rand, daca iti doresti sa folosesti lumanari colorate pentru iluminatul petrecerii de toamna, alege unele in nuantele toamnei (galben, portocaliu, rosu, maro). De efect sunt si cele in culori metalizate, aurii si aramii.

Pentru o petrecere in gradina la care iau parte si copii, alege lumanari artficiale, alimentate cu baterii.

3 Felinare

Felinarele reprezinta intotdeauna o alegere de efect pentru iluminatul gradinii. Poti opta pentru unele cu lumanari sau pentru felinare alimentate cu energie electrica. In cel din urma caz, felinarele vor fi montate permanent in gradina, de aceea este important sa demarezi din timp procesul de instalare.

Amplaseaza felinarele permanente in zonele cu trafic intens din gradina (alei, intrarea in gradina, intrarea in casa) si foloseste becuri care imprastie o lumina calda, in detrimentul celei albe, care poate deveni suparatoare.

Foto: heartloveweddings.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare