Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #umbra gradina

Idei de decor pentru mobilierul de relaxare din gradina

Pana si cea mai superba gradina nu poate fi valorificata la potentialul maxim, fara un mobilier de relaxare din care sa admiri micul tau colt verde paradisiac. In loc de banalele scaune si banci pentru gradina, alege sa iti decorezi cu creativitate piesele de mobilier pe care te odihnesti si socializezi cu prietenii si familia: ele pot fi cu adevarat cireasa de pe tort.

Sezonul cald este perioada in care poti sa fructifici cu adevarat eforturile de amenajare a unei gradini practice si estetice. Acum este momentul sa te bucuri cu adevarat de propriul spatiu verde, iar pentru o destindere cu stil, ai nevoie de un mobilier de relaxare pe masura. Iata cateva idei care sa te inspire vara aceasta!


Umbra din gradina

Daca nu vrei sa irosesti bani inutil in achizitionarea unei prelate, ai grija ca mobilierul de relaxare sa fie amplasat intr-o zona umbroasa a gradinii. Apeleaza la umbra unui arbore inalt sau a unei alte structuri arhitecturale din preajma casei, care sa umbreasca o portiune extinsa din gradina.

O alta solutie este sa construiesti o marchiza din lemn care sa adaposteasca bancutele, sezlongurile sau alte piese de mobilier pentru odihna. Acest accesoriu nu este doar util, ci si foarte estetic, intrucat aspectul sau infrumusetat de plante si copaci pare desprins din basme.



Sursa foto: interiorholic.com


Stilul mobilierului de relaxare

La fel de importanta pentru respectarea unei unitati estetice in gradina este alegerea mobilierului intr-un stil de design compatibil cu restul amenajarii. Asadar, daca ai o gradina rustica, alege o bancuta vintage sau un scaun cu influente retro.

Daca gradina ta este mai formala si amenajata in stil minimalist, vei dori sa o accesorizezi cu un hamac sau o banca in format rotund, pretioasa.





Susa foto: interiorholic.com


Spatiul de socializare in gradina

Spatiul de socializare in gradina este foarte important pentru o relaxare deplina. Poate fi un tarc amenajat sau un foisor, cu o masa incapatoare in mijloc si multe scaune, preferabil orientate in cerc. Da un plus de valoare estetica spatiului, plantand arbusti ornamentali si flori multicolore, plante agatatoare si cataratoare, tehnici excelente si pentru a spori gradul de intimitate.



Sursa foto: distroarchitecture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului