Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina mediteraneana #gradina in stil mediteraneean

Idei de amenajare pentru o gradina mediteraneana

Gradina mediteraneana este mai mult decat o simpla modalitate de amenajare a spatiului verde de acasa, este o stare de spirit. Gradina mediteraneana inseamna ghivece mari din teracota sau piatra naturala scaldate in lumina soarelui, culori aprinse de roz, coloane, statui de zeite, iarba inalta si, per total, o atmosfera invaluita in mister.


Rolul ghivecelor in gradina mediteraneana

Unul dintre cele mai simple moduri prin care poti crea o gradina mediteraneana la tine acasa o reprezinta ghivecele mari, cu forme simple, clasice. In general, pentru acest tip de gradina se aleg ghivece din teracota, dar nu este obligatoriu. Poti opta si pentru ghivece din piatra compozita, atat timp cat culorile raman neutre.

Asa cum cu o singura floare nu se face primavara, asa nici cu un singur ghiveci nu se poate amenaja o gradina mediteraneana. Amplaseaza mai multe ghivece de diferite dimensiuni unele langa altele, astfel incat sa creezi mai multe inaltimi. De asemenea, planteaza in ghivece diferite tipuri de plante: tufe decorative, iarba decorativa, flori de mici dimensiuni etc.


Alege plante mediteraneene

Daca ai admirat peisaje din zona mediteraneana, cu siguranta ai putut observa ca leandrii ocupa un loc special. Nuantele spectaculoase de roz aprins si roz pastel cuceresc imediat privirea si te imbie la o plimbare imaginara prin Grecia sau Italia. O alta planta specifica gradinii mediteraneene este Bougainvillea.




Amplaseaza o fantana in gradina medieteraneana

Susurul apei este o adevarata placere intr-o gradina in care cauti sa te relaxezi, sa uiti de grijile cotidiene. Fantana este un elemenent esential intr-o gradina mediteraneana, iar daca reusesti sa o amplasezi printre pomi sau intr-o zona cu copaci inalti, creezi un spatiu misterios.


Creeaza o zona de luat masa

Nici zona de luat masa nu ar trebui sa-ti lipseasca din gradina mediteraneana. In general, aceste spatii sunt amplasate langa usa de iesire din casa, astfel ca in multe situatii zona de luat masa este marginita de ziduri cu arcade spatioase. Un astfel de zid, de dimensiuni mai reduse, poate fi ridicat in orice alta zona din gradina, mai mult pentru decor.



Sursa foto: outdoortheme.com, welovemoses.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare