Si pentru ca tot vorbim despre placerea de a avea o bucatarie in aer liber, consideram ca este foarte bine-venita o mica discutie despre cam ce optiuni exista pentru a va echipa gratarul din gradina, iar mai spre final, va vom oferi o mica supriza pentru ca placerea de a avea un gratar sa fie si mai mare.
Modele de gratare de gradina potrivite pentru oricine
Spuneam ca Seminee Mol, prin intermediul expertilor sai produce gratare de gradina la comanda comform nevoilor dar si a posibilitatilor oferite de catre spatiul respectiv. Acestea pot pleca de la modele foarte simple, prevazute cu o camera de ardere, grilajul pentru gatit si un horn; pana la modele ce ofera dotari complete similare cu cele dintr-o bucatarie completa, poate chiar si mai mult. Putem produce modele care sa incorporeze atat o chiuveta, o zona de gatit, spatii de stocare pentru ustensile, dar si loc pentru frigider, lada frigorifica, hota, sistem de iluminat LED, etc. Practic exista o infinitate de posibilitati.
Indiferent de model sau de varianta constructiva, toate tipurile de gratare de gradina sunt realizate folosind materiale de cea mai buna calitate care garanteaza durabilitatea si usurinta de folosire, asta si datorita design-ului pe care gratarele il au. Si pentru ca am mentionat despre design, gratarele pot avea un aspect clasic, cu bolte la fiecare camera sau spatiu, dar, pentru cei ce doresc pot fi create gratare de gradina cu un aspect modern cu linii drepte si alte elemente de design si concept modern.
De la gratare de gradina, la sosuri
Ei bine, si pentru ca spuneam despre o mica supriza, cum nici un gratar nu este perfect fara un sos perfect, stim ca exista foarte multe retete de astfel de sosuri, practic fiecare mester al gratarelor are o reteta ascunsa si tinuta secreta. Insa, pentru ca stim ca niciodata nu exista o limita a sosului perfect, iata trei sfaturi pentru a imbunatatii orice sos.
In primul rand, pentru cei ce detin gratare de gradina este cel mai bine ca in camara sa aveti tot timpul condimente naturale. Lasati condimentele ce contin glutamat de sodiu sau alti potentiatori de gust. Folositi cimbru uscat natural, rosii proaspete, coapte numai bine pentru a face un sos, nu o conserva de rosii sau pasta. Al doilea sfat pentru un sos perfect este sa folositi si zahar, brun de preferinta dar si miere. Indulcirea sosului este necesara pentru preparatele din carne. Asa ca nu uitati de zahar brun si miere. Iar in final, in loc de ulei normal, din floarea soarelui, folositi ulei de masline sau chiar si de susan (perfect pentru carne alba) care va lasa o aroma aparte. Acelasi lucru si in cazul otetului, va recomandam otetul de mere sau balsamic alb/rosu (pentru sosuri albe/rosii).
Advertorial