Amenajarea gradinii

# amenajare gradina verticala #gradina verticala #gradina

Gradinile verticale, solutia perfecta pentru cei care stau la bloc sau au o curte mica

Gradinile verticale reprezinta solutia perfecta atunci cand nu ai mult spatiu la dispozitie pentru a planta florile dorite. Indiferent ca stai la bloc si ai doar un balcon mic, sau stai la casa, dar ai o curte foarte mica, gradinile verticale reprezinta solutia ideala pentru tine. Gradinile verticale te ajuta sa economisesti spatiu, in timp ce te potibucura de florile preferate, ierburi aromatice si chiar legume.

Cum poti sa iti faci acasa o gradina verticala. Inspira-te din cateva idei simple, dar de mare efect.

Gradina in bucatarie

Poti sa plantezi ierburile aromatice chiar in locul in care le folosesti, in bucatarie! Alege cateva ghivece care sa se asorteze cu intreg decorul si cu mobilierul din bucatarie si prinde-le pe unul dintre peretii incaperii, unele sub altele. In mai putin de 30 de minute, ti-ai construit propria gradina la tine in bucatarie.

Cutii de metal pe gardul din gradina

Foloseste cateva cutii metalice, vopsite intr-o culoare care iese in evidenta, si planteaza in ele flori de sezon. Poti face o minunata gradina verticala de flori pe gardul de lemn de afara.

Gradina in stil rustic

Pentru a da un aer rustic gradinii tale verticale, foloseste o rama de lemn pe care poti sa prinzi cateva ghivece din lut. Nu ai nevoie de foarte multa indemanare pentru a face acest aranjament. Noua ta gradina verticala este ideala pentru a decora un perete al casei, in exterior.

Ghivece de flori suspendate

Aceasta gradina verticala este perfecta pentru a face din ea o perdea verde in balconul tau. Cu aceste plante suspendate poti adauga o pata de culoare, fara sa ocupi prea mult loc in balcon.

Tava cu plante suculente

Aceasta gradina suspendata arata de-a dreptul spectaculos si va acapara vizual peretele pe care este amplasata. Pentru aceasta gradina ai nevoie de o tava dreptunghiulara impartita in spatii individuale pentru plantare, toate inclinate in unghi de 30 de grade, cu gauri pe baza tavii, pentru drenarea apei si circulatia aerului. La aceasta tava se adauga o rama de lemn cu aspect vintage ca totul sa capete aspectul unui tablou veritabil. Planteaza in tava plante suculente, astfel gradina ta verticala va fi bogata si plina de culoare.

Suport de cupru pentru plante

O alta varianta simpla de a duce o oaza de verdeata in casa este sa realizezi gradina verticala folosind un simplu suport de cupru, pe care il poti amplasa oriunde. Bucataria poate fi locul ideal in care sa pui acest suport de care sa suspenzi cateva ghivece cu flori imbracate in plase colorate din ata.

Terariu de sticla

Daca iti plac plantele suculente pune-le in cateva terarii de sticla suspendate prin casa. Mai mult, alge sa iti faci chiar tu terariul, pentru ca in acest fel poti sa alegi plantele pe care le pui inauntru.

Raft suspendat

 

Sa faci o gradina verticala care are aspectul unui raft suspendat nu este deloc greu. Ai nevoie de cinci placi de lemn prinse intre ele cu o sfoara. Aseaza ghivecele cu florile preferate pe rafturile din lemn si bucura-te de noua ta gradina verticala.

Surse foto: countryliving.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului