Amenajarea gradinii

#primavara #gradinarit #mai #sfaturi practice #sfaturi gradinarit #gradinarit mai

Activitati de gradinarit in luna mai

Soarele si-a intrat complet in drepturi, iar riscul de inghet este total exclus. Asadar, este timpul sa iesi din casa si sa te ocupi de gradina pe care ai neglijat-o pe timpul ierrnii. Luna mai este potrivita pentru a scoate din casa florile cu rezistenta redusa la frig, sa plantezi flori noi in gradina sau sa ingrijesti pomii fructiferi.


Activitati in gradina in luna mai

Pentru inceput, poti sadi plante aromatice in gradina sau le poti pune in ghivece pe care sa le aranjezi printre alte flori colorate. Poti planta patrunjel, arpagic sau marar, care nu sunt doar plante decorative pentru gradina, ci si folositoare atunci cand vrei sa gatesti.

De asemenea, este bine sa ingrijesti plantele cataratoare, cum ar fi fasolea sau mazarea, si sa le oferi sustinerea de care au nevoie pentru a se dezvolta corespunzator.

In plus, in luna mai poti planta flori anuale pentru a avea gradina frumos colorata si in perioada verii. Este important sa tii cont de modul in care acestea se dezvolta pentru a lasa suficient spatiu intre ele.


Activitati in livada in luna mai

Trateaza pomii fructiferi impotriva afidelor, dar si pentru a combate aspectul de rugina de pe mere si pere.

Utilizeaza insecticid si fungicid pentru a impiedica inmultirea insectelor daunatoare, care ar putea distruge frunzele pomilor fructiferi.

In cazul arborilor plantati recent, este recomandat sa legi ramurile in pozitia dorita de crestere, insa cu atentie pentru a nu le rupe.


Activitati in balcon in luna mai

Este timpul sa scoti pe balcon sau pe terasa ghivece cu flori pe care le-ai tinut in casa in timpul iernii.

Schimba pamantul plantelor din ghivece si, in cazul florilor care s-au dezvoltat mai mult, schimba ghiveciul cu unul mai mare pentru ca planta sa se dezvolte corespunzator.

In plus, pe balcon poti sadi in ghivece legume pentru salata, precum rosii, ardei sau plante aromatice, cum ar fi busuioc, marar sau patrunjel. Acestea se dezvolta foarte bine in ghivece, iar in lunile de vara vei avea legumele necesare pentru o salata racoritoare.

Sursa foto: aujardin.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare