Amenajarea gradinii

#aprilie #lucrari gradina #activitati gradinarit #gradina aprilie

Gradinaritul in luna aprilie: ce activitati trebuie sa bifezi

Daca nu faci prezenta in gradina ta in luna aprilie, este ca si cum ai rata intreaga primavara. Aprilie este perioada in care totul infloreste. Luna aceasta este cea in care va trebui sa intervii destul de des in gradina pentru a te bucura de roadele muncii tale tot restul anului. Printre altele, acum este nevoie sa tunzi tufele care necesita o coafura noua, sa desparti ultimii butasi iesiti pe neasteptate din diverse seminte si sa te bucuri de explozia de culoare din gradina.

Atentie la straturile de flori

Florile aranjate ordonat au nevoie acum de o mana de ajutor din partea ta. Pliveste buruienile iesite peste noapte in rasad si da-le florilor sansa de a se dezvolta in voie. Nu uita sa adaugi ingrasamant natural.

Marcoteaza si divizeaza tufele de arbusti

Tot acum poti interveni pentru a-ti asigura o noua recolta bogata de coacaze, mure si zmeura. Lastarii de mur si de zmeura pot fi plantati cu succes in aceasta perioada. Daca vrei ca tufele sa se alinieze una langa cealalta, treci la marcotarea lor. Indoie si ingroapa lastarul arbustului la sol lasandu-i doar varful afara. Separa-l dupa cateva saptamani. A prins deja radacini.

Planteaza bulbii florilor de vara-toamna

Pregatirea gradinii pentru anotimpurile urmatoare incepe tot de acum. Planteaza bulbii unor flori care vor iesi abia in vara-toamna, precum daliile. Tot acum poti semana si semintele unor plante anuale: Cosmos, galbenele si carciumarese.

Ultima sansa pentru arbori

Pana la jumatatea acestei luni inca mai poti planta in gradina puietii de pomi si arbori pe care ti-i doresti. Dupa aceasta perioada, nu se vor mai prinde. Daca nu te incadrezi in timp, ar fi bine sa amani operatiunea pana anul urmator.

Aranjeaza tufele de trandafiri

Mandria gradinii tale, tufele de trandafiri au nevoie de o ultima mana de ajutor din partea ta inainte de a inflori. Intreaga tufa trebuie redusa la inaltimea de 0,5 m. Ai grija ca mugurii pe care vrei sa ii incurajezi trebuie sa fie pozitionati pe exteriorul ramurii. Taietura trebuie efectuata la o distanta de 0,5 cm deasupra mugurilor. La tufele de trandafiri cataratori taierea se face doar pentru a preveni incalcirea acestora intr-un ghem neregulat.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului