Amenajarea gradinii

#februarie #activitati gradinarit februarie #lucrari #calendarul gradinarului

Gradinarit in luna februarie! Ce trebuie sa faci inainte de sosirea primaverii

Februarie este luna in care gradinarii incep sa lucreze pamantul. Chiar daca pericolul inghetului nu a trecut inca, este indicat sa incepi inca de pe acum lucrul in gradina astfel incat sa fie pregatita pentru primavara. Iata ce trebuie sa faci in luna februarie in gradina.

 

Pregateste solul

Odata ce zapada se topeste iar solul se dezgheata, este momentul sa incepir preagatirile pentru primavara. Sapa usor solul, indeparteaza buruienile si adauga un strat de compost sau de ingrasamant natural. Acesta ii va oferi substantele nutritive de care are nevoie.

Planteaza florile cu bulbi

In a doua jumatate a lunii, poti incepe plantarea florilor cu bulbi. Poti planta zambile, lalele, gladiole, crini sau begonii. Acestea vor avea suficient timp sa creasca si sa te incante cu frumusetea lor la sfarsitul lunii martie, inceputul lunii aprilie.

Ingrijeste gazonul

Arunca o privire atenta gazonului si indeparteaza buruienile si portiunile de iarba afectate de boli ori de gerul de peste iara. Tunde gazonul daca este necesar si planteaza gazon nou in portiunile afectate.

Tunde vita de vie si arbustii

Nu ai apucat sa tunzi vita de vie inainte de venirea iernii? O poti face acum! Si arbustii pot fi tunsi in aceasta perioada, insa numai cei care infloresc sfarsitul verii si toamna. Cei care infloresc primavara pot fi tunsi doar iarna, dupa uscarea frunzelor, in caz contrar nu vor mai inflori la fel de frumos.

Tot acum se mai pot tunde merii si perii.

Pregateste cultura de legume

La finalul lunii februarie, daca vremea iti perimite, poti incepe plantarea legumelor in gradina. Planteaza sfecla, morcovi, salata, ceapa, ridichi, spanac si mazare. Tot acum, poti planta in interiorul casei rasaduri de ardei, gogsari, vinete si rosii, urmand ca peste o luna jumate sa le muti in gradina. Pentru restul legumelor va trebui sa ai rabdare ca vremea sa se incalzeasca.

Tine daunatorii la distanta

Frunzele umede si alte reziduuri din gradina contribuie la atragerea bolilor si a daunatorilor. De aceea, asigura-te ca solul din gradina este curat.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului