Amenajarea gradinii

#ghiveci #plante #gradina verticala #gradina

Gradina verticala

Cand spatiul vertical al gradinii este unul foarte limitat, iar tu iti doresti sa ai in gradina cat mai multe flori, ai la indemana o solutie foarte practica: gradina verticala . Pentru a realiza o nu ai nevoie de foarte mult spatiu, ci numai de cateva unelte si bucati de lemn sau metal.


Iata cum poti realiza o gradina verticala.


cu


Mergi la un centru de si roaga personalul de acolo sa realizeze un dulap inalt cu multe rafturi pe care sa il lipesti de un peretele al casei sau de gard si pe care sa asezi toate ghivecele de flori. 


Daca doresti, poti confectiona chiar tu acest dulap daca ai la indemana o placa mare de pal (peretele) si alte cateva placi pe care sa le insurubezi  cu ajutorul unei bormasini. Totusi, daca ai ghivece multe si grele, ar fi bine sa optezi pentru niste suporturi metalice care sa sustina rafturile.


Rafturi pe perete


Daca nu iti doresti neaparat sa ai un raft, poti opta doar pentru cateva rafturi asezate intr-un mod dezorganizat. Prinde rafturile de un perete, cu ajutorul unor suporturi metalice. Insurubeaza suporturile de un perete rezistent si apoi aseaza rafturile. Aseaza ghivecele pe rand pentru a te asigura ca rafturile rezista.


Suport pentru ghivece


Achizitioneaza 8 stinghii lungi dintr-un lemn rezistent si 12 mai scurte si construieste din ele un dreptunghi pe care sa asezi sau de care sa agati ghivecele cu flori. Acest suport este unul inedit si usor de realizat daca ai la indemana uneltele necesare.


Planta cataratoare


In cazul in care nu vrei sa te complici prea mult cu improvizatiile, ai la indemana plantarea unor . Opteaza pentru iedera care nu este deloc pretentioasa si se ingrijeste destul de usor. In plus, planta se muleaza foarte usor pe orice suprafata si se dezvolta rapid.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare