Amenajarea gradinii

#design gradina #amenajarea gradinii #spatiu de joaca

Gradina practica: idei de design pentru zonele de masa, relaxare si joaca

Gradina este un spatiu multifunctional pe care il poti folosi in momentele in care iti doresti sa te detasezi de tot ceea ce inseamna stres si griji cotidiene. Specialistii spun ca o gradina reusita este acea gradina care este prevazuta cu cele 2 zone esentiale: locul de mancat si locul de relaxare. Optional, gradina ideala poate avea si un loc de joaca, ideal pentru copiii sau nepotii nazdravani.

Daca esti lipsit de idei si iti doresti sa iti infrumusetezi gradina cu zonele de masa, relaxare si joaca, te poti inspira din ideile de design ale unor specialisti in domeniu.


Zona de masa din gradina

Mancatul in aer liber, in mirosul florilor de gradina, este o adevarata placere, tocmai de aceea daca ai un spatiu verde, trebuie sa profiti de el. Daca te gandesti sa amenajezi o zona de masa in gradina, gaseste o amplasare cat mai practica, in asa fel incat sa iti fie usor sa ajungi cu platourile de mancare din bucatarie pana in gradina, fara sa fii nevoit sa parcurgi o distanta prea mare.

Pentru confortul tau si al oaspetilor, poti acoperi zona de masa cu lemn si poti "trage" curent electric pentru a lumina spatiul in serile calduroase de vara cand vrei sa iei cina afara.

Cel mai trainic material pentru piesele de mobilier este plasticul, dar pentru un plus de eleganta, este indicat sa folosesti un mobilier din lemn masiv.


Zona de relaxare din gradina

Conceptul de "garden lounge" are un succes din ce in ce mai mare in randul iubitorilor de relaxare in mijlocul naturii. In principiu, nu exista o regula de amenajare a zonei de relaxare in gradina, ba chiar este indicat ca fiecare persoana sa gaseasca modalitati inedite de a se relaxa. Poate fi vorba despre o bancuta amplasata pe marginea iazului sau, de ce nu, o constructie open space.

Intr-o zona de relaxare ar trebui sa se regaseasca o masa mica, pentru cafea, fotolii sau scaune confortabile si decoratiuni care sa se incadreze in stilul "lounge-ului".


Zona de joaca

Zona de joaca din gradina trebuie amplasata intr-un loc in care poate fi supravegheata cu usurinta. In aceasta zona poti folosi castele gonflabile, tobogane, panouri de catarat cu prize, panouri de catarat cu "panza de paianjen" si leagane.



Sursa foto: gardendesign.com, bp.blogspot.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului