Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #sfaturi practice # loc de joaca #gradina copii #loc de joaca gradina

Gradina pentru copii: 6 moduri de a amenaja un loc de joaca desprins din basme

Pentru copii, gradina este un spatiu al explorarilor si al descoperirii, in care imaginatia isi gaseste mereu resursele pentru a se dezvolta. Daca pentru adulti, o gradina inseamna o sursa naturala de hrana si o oaza de frumusete florala, pentru cei mici este un loc de joaca fermecat, in care natura aduce mereu surprize si elemente de noutate.

Iata de ce ar fi o idee minunata si benefica dezvoltarii copiilor tai, sa amenajezi in gradina un loc de joaca desprins parca din basme. O casuta de papusi pe masura nazdravanului tau sau o cutie cu nisip sunt suficiente pentru a transforma gradina in universul magic al unei copilarii fericite!


1. Casuta de papusi uriasa

Daca o casuta de papusi uriasa nu indeplineste visele unui copil, nimic nu o face! Construieste-i micutului tau propria casuta din lemn, o mini-cabana in care sa poarta intra doar el si prietenii lui cei mai buni.

Nu trebuie sa fie o constructie sofisticata, simpla imbinare a unor scanduri rezistente este suficienta pentru a-i darui copilului tau un loc de joaca pe care sa si-l aminteasca fericit pana la adanci batraneti.


2. O trambulina

Cu siguranta ca ai vazut si tu trambulinele din parcurile de distractii, special amenajate pentru prichindeii dornici sa topaie pe o saltea foarte flexibila.

Daca ai aduce la tine in gradina o astfel de minunatie, copilul tau ar face miscare si si-ar consuma energia in cel mai placut mod cu putinta. In plus, ar putea incerca si cei mari acest tip de distractie, este foarte apreciata la orice varsta.


3. O cutie cu nisip

Nisipul va fi intotdeauna un material atragator pentru cei mici, mai ales daca este mereu disponibil in propria gradina a casei. Amenajeaza pentru puiul tau o cutie mare din lemn (de dimensiunea unui pat de 2-3 persoane), cu bancute la un capat si la celalalt. De restul de va ocupa prichindelul tau creativ.


4. Un balansoar si un tobogan

Motivele pentru care un balansoar si un tobogan in gradina sunt locul de joaca perfect, nu mai au nevoie de nicio explicatie. Ia in considerare aceasta varianta de amenajare a gradinii, daca vrei sa auzi rasete de bucurie in fiecare zi.


5. O masa de picnic

Copiii se dezvolta intelectual imitand adultii, de aceea vor adora sa se joace "de-a ceaiul" cu propriul set de masuta si scaunele pe masura lor.


6. Masina de pompieri uriasa

In loc de o casuta de papusi XXL visata de orice fetita, poti amenaja pentru baietelul tau o masina de pompieri uriasa, imobila, in care sa se simta zilnic un adevarat erou.



Sursa foto: deco.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare