Amenajarea gradinii

#plante #gradina #amenajare gradina #acoperis #gradina pe acoperis

Gradina pe acoperis: paradisul verde aproape de nori

Imagineaza-ti cum ar fi daca din jungla urbana te-ai trezi direct intr-o luxurianta oaza de liniste, plina ochi de plante si copaci care mai de care. Ei bine, pentru o familie instarita din New York City, SUA, acest lucru este chiar realitatea de zi cu zi. Ei si-au amenajat o luxurianta gradina chiar pe acoperisul cladirii unde locuiesc intr-un penthouse.

Minunata gradina, in fapt un superb paradis verde, este situata pe acoperisul unei cladiri vechi, reconditionata, ce dateaza dinaintea inaintea razboiului, si este ca o lume magica unde te poti retrage departe de agitatia cotidiana a metropolei americane. "Paradisul verde" este situat in cartierul Chelsea, o zona high-class a New York-ului, fiind mai jos pe strada de celebrul hotel Chelsea.



Pentru a ajunge aici trebuie sa ai cheia liftului special construit pentru ea, care te aduce direct aici. Odata ce ai pasit afara din lift, intri practic intr-o lume noua, surprinzatoare si mistica in acelasi timp. Primul lucru pe care il observi la aceasta imensa gradina e ca este terasa pe mai multe nivele. Asta inseamna mai mult spatiu de explorat pentru vizitatori.


Spatiile intime sunt ascunse

Planul vertical a fost atat de bine exploatat, incat beneficiaza de arhitectura structurala a gradinii. Spatiile intime apar ca din neant, fiind mascate atat de bine de plantele curgatoare ca nici nu stii ca exista acolo. Copacii, vita de vie si arbustii exotici se intrepatrund atat de bine pe masura ce se rasucesc pe si printre coloane, garduri si spaliere, incat totul pare un tablou ireal.

Nici calitatea materialelor folosite nu lasa de dorit: blocuri de piatra, lemn sau sulpturi din fier, toate sunt deosebite si nu pot decat sa aduca varietate frumoasei gradini.


Obiecte cu influente orientale

Proprietarii acestei magnifice oaze de liniste si-au dorit sa incorporeze orientul cu estul, asa ca multe obiecte, statuete, sculpturi, mobila, fac parte din aceste doua culturi. Acesta este de altfel si designul interior folosit in apartament, design ce si-a facut loc si in gradina.



Sursa foto: furniture.trendzona.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului