Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #pregatire gradina #gradina parimavara

Gradina in ultima luna de iarna: cum o pregatesti pentru primavara

Din punct de vedere calendaristic, februarie este ultima luna de iarna, urmand ca din martie temperaturile sa creasca treptat, pamantul sa se dezghete si culturile sa isi arate usor, usor, primele colturi verzi. Ingrijirea gradinii in luna februarie nu este simpla nici macar pentru cei mai priceputi gradinari, intrucat vremea este capricioasa, iar ninsorile se incapataneaza sa vina si sa plece cand vor ele, insa acest lucru nu inseamna ca ai timp de pierdut. Iata cum iti pregatesti gradina pentru primavara inca din luna februarie.

Tunde pomii fructiferi

Daca zapada s-a scuturat de pe ramurile pomilor fructiferi, iar temperaturile sunt pozitive, poti incepe sa tunzi pomii fructiferi, in special samantoasele (meri, peri) si samburoasele (pruni). Pomii au nevoie de aceasta toaletare pentru a se dezvolta mai bine si a da nastere unui rod bogat.

Incepe insamantarea in gradina de legume

La jumatatea lunii februarie, poti semana radacinoasele, deoarece vor avea nevoie de o buna bucata de timp pentru a germina si a se dezvolta. Morcovii, ceapa si patrunjelul pot fi semanate atat timp cat solul nu este inghetat.

De asemenea, poti incepe sa semeni legumele de primavara timpurie, cum ar fi salata verde si ridichile. Fiind rezistente la frig, nu vor avea probleme in a se dezvolta pana la venirea primaverii.

Chiar daca mai este mult pana la vara, este bine ca in luna februarie sa verifici starea semintelor pe care urmeaza sa le cultivi in perioada urmatoare, pentru a sti daca le poti folosi sau daca trebuie sa le inlocuiesti cu unele noi.

Fertilizeaza solul

Solul s-a bucurat din plin de ninsorile din ultima perioada, deoarece ducea lipsa de apa, iar substantele nutritive erau blocate in adancuri. Insa chiar daca a nins, solul inca mai are nevoie de o mana de ajutor pentru a hrani asa cum se cuvine viitoarele culturi.

Imediat ce vremea iti permite, poti incepe sa aplici fertilizari cu azot, fosfor si potasiu, pentru a echilibra aportul nutritiv din pamant.

Infrumuseteaza gradina de flori

Si gradina de flori poate fi pregatita in luna februarie. Daca nu ai plantat bulbii toamna trecuta, o poti face acum, pentru a le da suficient timp sa se dezvolte si sa infloreasca la inceputul primaverii.

Sura foto: elementsintime.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului