Amenajarea gradinii

#gradina #gradina cottage #gradina in stil cottage #amenajare gradina #cottage

Gradina in stil Cottage? 5 lucruri care nu trebuie sa-ti lipseasca

Visezi la o gradina amenajata in stil Cottage? Poti incepe de acum pregatirile pentru ca la primavara sa te poti relaxa in voie intr-o astfel de gradina. Daca te-ai hotarat, asadar, sa dai un aer nou gradinii, iata ce nu trebuie sa-ti lipseasca pentru a obtine o gradina in stil Cottage, veritabila.

 

1. Gard si poarta eleganta

Sursa foto: beeyoutifullife.com

Cand ne gandim la o gradina Cottage primul lucru care ne vine in minte este acel gard alb, din lemn, de dimensiuni reduse. Poarta de intrare poate fi in ton cu gardul, sau poate continua cu o pergola, impodobita cu flori atarnatoare.

2. Poteca pavata

Sursa foto: pinterest.com

Poteca pavata este un alt detaliu de care trebuie sa tii cont in amenajarea unei gradini in stil Cottage. Poti opta pentru orice tip de pavaj, atata timp cat are culoarea gri a pietrelor naturale.

3. Pergola

Sursa foto: hgtv.com

Pergolele sunt de nelipsit! Fie ca le asezi de-a lungul potecii, fie ca le faci de sine statatoare si asezi sub ele un loc de relaxare, aceste elemente vor face furori. Planteaza flori cataratoare, de diverse culori care sa iti imbie privirile si simturile cu parfumul lor. Poti opta pentru trandafiri cataratori, wisteria sau chiar Mana Maicii Domnului.

4. Decoratiuni

Sursa foto: fairycafeandgarden.blogspot.ro

Dintr-o gradina in stil Cottage nu trebuie sa lipseasca decoratiuni specifice precum un cadran solar, o fantana, casute si hranitoare pentru pasarile salbatice. Daca nu vrei sa consumi curent si apa pentru a tine fantana in functiune, o poti folosi pe post de ghiveci pentru flori atarnatoare. Efectul este unic!

5. Flori, flori, flori si iar flori

Sursa foto: daviddomoney.com

O gradina in stil Cottage este plina de flori. Flori inalte, curgatoare, cataratoare sau pitice, in toate culorile posibile! Asadar trebuie sa plantezi flori care sa infloresc in toate anotimpurile. Trandafirii sunt insa punctul focal al acestor gradini. Pe langa acesti mai poti planta wisteria, echinacea, violete, galbioare, dalii sau margarete.

Sursa foto principala: homegardencanada.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului