Amenajarea gradinii

#orhidee #gradina #ochiul boului #flori mov #trandafir mov

Gradina de flori in nuante mov: ce sa plantezi pentru a te bucura de ea!

Daca superbele nuante de mov sunt slabiciunea ta personala, de ce sa nu le incluzi in designul gradinii? Movul este simbolul traditional al regalitatii, iar multe persoane asociaza aceasta culoare cu spiritualitatea sau feminitatea. In general, florile mov exprima pasiune si delicatete, fiind totodata si foarte frumos mirositoare.

Lavanda, liliacul sau orhideele pot fi oaspeti de cinste in gradina ta in nuante de mov. Culturile de lalele mov exprima romantism si nostalgie, deci poti include si aceste flori superbe in gradina ta cu aer nobil. Iata ce sa plantezi in micul tau colt de paradis, invaluit in superbe culori de violet, mov-pruna sau purpuriu fermecator!

Ochiul-boului

Ochiul-boului este o floare perena, care infloreste de la sfarsitul verii pana toamna. Planta produce inflorescente asemanatoare ca forma cu margaretele, in nuante de mov, lavanda si roz. Ochiul-boului creste in sol obisnuit, rezistand chiar si in conditii de seceta.


Aubrieta deltoidea

Aubrieta deltoidea este o alta planta perena versatila, care infloreste intre lunile martie si mai. Se dezvolta excelent in orice conditii de mediu, fie ca o plantezi in zone expuse razelor de soare sau in portiuni umbrite.


Brumarele

Brumarelele sunt faimoase pentru nuantele lor pastelate intense si parfumul distinctiv. Florile au un mov purpuriu fascinant, putand fi incluse si intr-un covor de flori superb. Solul moale si organic le prieste in mod deosebit, iar inflorescentele apar primavara.


Dendrobium

Aceasta specie superba de orhidee nu poate lipsi din nicio gradina in nuante de mov. Native din Sud-Estul Asiei, orhideele Dendrobium fascineaza prin aspectul lor nobil si elegant. Dendrobium prefera zonele umbroase si pot fi crescute si in interior.

Delphinium

Delphinium, poreclit de romani "Nemtisorul", infloreste de la inceputul primaverii, pana la finalul verii. Cateodata, florile pot sa apara pana si in luna noiembrie, in conditiile unei clime blande. Multe floricele mici purpurii acopera tulpinile de Delphinium si contribuie in mod semnificativ la frumusetea oricarei gradini.

Trandafirii mov

Exista un aer mistic pregnant in frumusetea trandafirilor mov, care iti pot face gradina purpurie sa vibreze pe toata perioada verii!


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului