Amenajarea gradinii

#flori de gradina #amenajarea gradinii #flori albe #lacramioare

Gradina cu flori albe

O gradina cu flori albe este un spatiu elegant, care denota romantism. Poti alege plante astfel incat gradina ta sa aiba flori albe pe toata durata anului, construind spatii unice, feminine.
 

Avantajele florilor albe in gradina


Florile albe confera gradinii un aspect elegant, proaspat, vesel si romantic. Poti folosi florile albe intr-un decor colorat tocmai pentru a scoate in evidenta culorile celorlalte plante. Poti crea zone vesele, relaxante, cu ajutorul plantelor cu flori multiple, in buchete.

Exista, de asemenea, posibilitatea de a amenaja o gradina numai din flori albe. Acestea se potrivesc in spatiile elegante si reconfortante, in stil mediteranean, cu mobilier si foisor cu perdele diafane in alb si albastru.

Foloseste spatiul pe verticala cu ajutorul trandafirilor, clematitelor si a altor flori agatatoare. Fa paturi albe de flori cu ghiocei sau gascarite. Astfel de paturi de flori pot fi folosite cu succes la baza florilor inalte sau a unui element de decor ca o fantana sau o statuie. Aceste flori marunte pot fi plantate si in urne decorative din piatra, asezate pe postamente, trepte etc.

Decoreaza gradina cu materiale diafane, statui sau recipiente de sticla cu lumanari albe pentru a obtine un decor romantic.
 

Ce flori albe sa folosesti in gradina


Iata cateva dintre florile albe recomandate pentru gradina:
 

  • Ciumafaia (Datura stramonium);
  • Floarea de morcov (Daucus carota);
  • Brebenoc de Madagascas (Catharanthus roseus);
  • Margaretele (Leucanthemum x superbum);
  • Clematide de toamna (Clematis terniflora);
  • Cale (Zantedeschia);
  • Liliac (Syringa);
  • Anemone japoneze (Anemone hybrida).


In primavara, foloseste zambile, narcise, lalele albe, liliac, cerceii doamnei, lacramioare etc. Lacramioarele (Convallaria majalis) sunt parfumate si delicate, ideale pentru o gradina in stil vintage . Este bine ca lacramioarele sa beneficieze de umbra si de un sol umed, bine drenat. Florile se raspandesc rapid si le poti folosi si ca flori taiate, in decorul interior.

Vara, foloseste crini, margarete, hortensii, clematite si trandafiri Iceberg. Acesti trandafiri produc flori pe toata perioada verii si in toamna. Florile cremoase si parfumate sunt deosebit de atractive. Planta are nevoie de mult soare si de un sol umed, bine drenat. Planteaza acesti trandafiri in apropiere de altii, astfel incat sa ai mai multa culoare.

O alta floare deosebita este hortensia hydrangea arborescens. Planta infloreste la jumatatea verii si produce buchete cu flori albe marunte, foarte atractive, ideale pentru a fi taiate si folosite ca plante decorative de interior. Hortensia hydrangea arborescens este o planta usor de crescut si poate fi cultivata cu succes alaturi de alte hortensii .

Pentru toamna, planteaza crizanteme si anemone japoneze. Acestea din urma necesita spatiu pentru a se putea dezvolta corespunzator, de aceea este nerecomandat sa fie inghesuite. Anemonele japoneze necesita mult soare, insa pot creste si in locurile partial umbrite, intr-un sol umed, bine drenat.

Sursa foto: lavendergardencottage.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare