Amenajarea gradinii

#flori #gradina #amenajare gradina #flori gradina #gradina cu flori

3 pasi simpli pentru a realiza o gradina cu flori

Florile pot schimba rapid decorul oricarui spatiu, prin prospetimea si atmosfera placuta pe care o creeaza. Florile sunt o parte foarte importanta a gradinaritului, deoarece ele ajuta la crearea unui cadru fabulos si plin de culoare. Totusi, inainte de a-ti face un plan al unei gradini de flori trebuie sa tii cont de anumite aspecte, pentru ca aceasta sa fie cat mai atractiva. Iata cateva idei si sfaturi in acest sens:

1. Spatiile ideale pentru flori

Florile pot fi incluse oriunde in gradina. Cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine. Le poti planta chiar si langa piscina, langa garduri, in terase sau chiar pe langa casa. Florile dau un aspect exterior mult mai atractiv casei tale si iti ofera un mediu prielnic de relaxare, dar care sa aduca si zambetul pe buze tuturor musafirilor tai.

2. Planul unei gradini cu flori

Inainte de a-ti crea o gradina cu flori trebuie sa iti pui la punct un plan. Asigura-te ca ai deja toate elementele de baza pentru proiectarea gradinii tale, cum ar fi culorile, soiurile de flori si, bineinteles, alte accesorii elegante. Odata ce ai pus la punct toate aceste aspecte, asigura-te ca florile pe care le-ai ales sunt disponibile si pot supravietui in climatul in care locuiesti.

Plantarea unei gradini cu flori nu este sarcina usoara, care se face peste noapte, ci una destul de dificila, care se realizeaza cu multa rabdare si treptat.

Pentru un impact vizual si mai puternic poti forma cercuri, dreptunghiuri, triunghiuri sau chiar paturi de flori in gradina ta. Daca ai insa un spatiu foarte mic in gradina, poti sa te concentrezi pe plantarea florilor in ghivece.

3. Selectia florilor

Dupa ce ai realizat designul gradinii, pasul urmator este selectia plantelor. In plus fata de aceasta, nu uita ca ai nevoie de sol, insecticide si ingrasaminte.

In ceea ce priveste selectia florilor, aceasta se poate face in functie de anumite teme sau pe culori. De asemenea, daca vrei sa ai o gradina mereu colorata si plina de viata poti alege florile in functie de anotimpuri.

Sursa foto: blog.theheartbandits.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului