Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #gradina rustica #amenajare gradina rustica

Gradina cu aspect rustic? Iata 5 idei de efect!

Desi aspetul unei gradini rustice pare adesea abundent si oarecum scapat de sub control, el se inscrie in tiparele naturale ale decorului. Iata cele mai potrivite idei de amenajare a unei gradini cu aspect rustic chiar langa casa ta.

1. Traseaza aleile curbate

Linile curbe ale aleilor dintr-o gradina rustica iti asigura o abundenta florala deosebita in alveolele create de serpuirea cailor de acces, formand bogate borduri florale. De altfel, gradinile rustice sunt caracterizate de lipsa unor modele geometrice riguroase, preferand naturaletea formelor in locul unei geometrii rigide.

2. Gradina bogata

O alta caracteristica a gradinilor rustice este folsirea la maxim a terenului disponibil. Astfel, este recomandat sa asezi cat mai aproape plantele tale, avand totusi grija sa nu le sufoci. O astfel de asezare descurajeaza dezvoltarea plantelor invazive si iti ofera imaginea unei gradini bogate.

3. Alcatuieste un model

La origini, gradinile rustice erau un ansamblu de flori si legume viu colorate care formau o tesatura de nuante extrem de atractiva in orice gradina. Pastreaza in randul plantelor tale flori native din zona pentru a pastra modelul coloristic al unei gradini de tara. Trandafirii si bujorii sunt plante bogate intalnite in orice gradina rustica, dar la fel de bine te poti gandi sa mentii in colturile acesteia si exemplare de degetar rosu sau nemtisor, flori care asigura un contrast coloristic puternic.

4. Imbogateste rondurile

Plantele perene vor mentine in forma perfecta rondurile de flori din gradina ta rustica. Pe langa acestea, mici arbusti si tufe de plante sau conifere de mici dimensiuni vor da o imagine de gradina bogata si in timpul sezonului rece. Evita plantele cu aspect exotic, nu fac casa buna cu modelul unei gradini traditionale.

5. Umple gradina de romatism

Da o nota romantica gradinii tale folosind plantele cataratoare si elementele verticale: fie ele porti la intrarea in gradina, garduri sau chiar pergole construite de-a lungul aleilor de acces. Aseaza plante cataratoare in aceste zone si apoi coordoneaza-le noile ramuri astfel incat sa se transforme in bolte naturale de verdeata.

Sursa foto: habhero.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului