Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #idei amenajare gradina #oaza de liniste #liniste gradina #greadina zen

Gradina asiatica, o oaza de liniste acasa

Amenajarea gradinii este o activitate placuta, insa daca nu tii cont de niciun criteriu, este posibil ca rezultatul sa fie unul dezamagitor si lipsit de sens. Din acest motiv, atunci cand vrei sa-ti amenajezi gradina, ar fi bine sa gasesti o linie de urmat, un stil care sa te ajute in proiectul tau. In 2014, in tendinte sunt gradinile asiatice, adica cele in care predomina elementele specifice culturii sau artei asiatice.

Izvorul zen

Gradina asiatica inspira o liniste de vis, iar peisajul ar trebui sa te plimbe departe de grijile cotidiene si de probleme. Ce poate fi mai potrivit in acest sens, daca nu un izvor zen, in care susurul apei iti mangaie auzul si te imbie sa meditezi la vara, la calm, la o ora de leneveala in mijlocul naturii?

Plantele iubitoare de umbra

In general, gradina asiatica tinde sa aminteasca de peisajul dintr-o padure, de aceea trebuie sa te asiguri ca nu-ti lipsesc plantele iubitoare de umbra, cum sunt ferigile si muschiul. Astfel de plante pot fi crescute in ghivece mari, inalte, realizate din piatra.

Statuile Buddha

Stilul asiatic este marcat, printre altele, de omniprezenta statuilor Buddha. Asadar, daca te gandesti sa-ti creezi acasa o oaza de liniste, este bine sa integrezi acest element in decorul gradinii tale. Aceste statui nu ar trebui sa fie singuratice, ci ar trebui sa fie inconjurate de arbusti, tufisuri sau flori.

Iazul si podetul

In gradina asiatica, un loc aparte este ocupat de iaz, deoarece inspira liniste si este foarte estetic. Iar peste iaz, trebuie intotdeauna sa existe un podet din lemn. Chiar daca are un rol pur decorativ, podetul este ca o trecere de la rau la bine, de la zgomot la liniste.

Iazul poate fi decorat cu pietre, flori, iarba ornamentala si alte elemente care amintesc de natura si te relaxeaza.

Foisorul japonez

Nu in ultimul rand, in gradina asiatica ar trebui sa se regaseasca o constructie care aminteste de cultura popoarelor din Asia. Cel mai simplu este sa-ti construiesti un foisor japonez, care se remarca nu atat prin marime, cat prin acoperisul abrupt, cu colturile ascutite.

Sursa foto: pinterest.com, homeinspiration.info, naplesgarden.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare