Amenajarea gradinii

#ghivece de flori #plante ghiveci #ghivece #jardiniere

Ghivece pentru terasa

Plantele sunt foarte importante pentru decorul unei terase, insa si recipientele acestora pot juca un rol estetic. In functie de tipul de terasa al locuintei tale, poti alege recipiente care sa se armonizeze cu decorul si care sa puna in valoare plantele pe care le gazduiesc.
 

Ghivece pentru terasa de mari dimensiuni


Daca ai o terasa mare, construieste recipiente din piatra sau din nuiele impletite care sa tina in ele ghiveciul plantei respective. Pomisorii exotici precum mandarinii pot fi prinsi in astfel de imprejmuiri. O astfel de solutie, insa, este valabila numai pentru situatiile in care nu se doreste mutarea plantei.
 

Ghivece de lut pentru terase rustice


Daca terasa este amenajata in stil rustic, inspira-te din stilul brancovenesc de amenajare a spatiilor de la Mogosoaia. Regina Maria a impus un nou design prin folosirea unor oale mari, de lut, asezate direct pe podea, din care se revarsau flori cu tija lunga.

Ghivecele mici de lut pot fi asezate pe marginile terasei, fixate in suporturi pentru a nu exista pericolul de alunecare. Unele dintre cele mai interesante ghivece de teracota sunt cele in forma de butoi cu "balcoane" pe laterale, special concepute pentru a tine in ele ghivece mai mici cu plante.
 

Jardiniere pentru terasa


Terasele constituie locul ideal de a folosi spatiul pe verticala. Jarnidierele pot fi prinse de-a lungul verandei, deasupra sau paralel cu peretele scarii. Exista jardiniere de lungimi diferite si in nuante diferite, astfel incat sa se armonizeze cu nuantele din acel spatiu.

Jardinierele pot fi realizate din acelasi material din care este realizat garduletul terasei, pentru ca florile sa fie si mai integrate in decor. Vei avea nevoie, insa, de recipiente separate, pe care sa le pui in aceste jardiniere. Jardinierele pot fi prinse si de un spalier de pe terasa.



Sursa foto : espritcabane.com
 

Ghivece suspendate pentru terasa


Ghivecele suspendate sunt recipiente ideale pentru flori crescute pe terasa, deoarece efectul vizual este remarcabil. Ghivecele suspendate sunt concepute pentru spatiile exterioare si sunt dotate cu un deversor de apa bombat. Din acest motiv, aceste recipiente nu au nevoie de farfurie colectoare de apa. Un ghiveci suspendat de calitate trebuie sa aiba o greutate mica, astfel incat sa nu solicite foarte mult stalpii sau peretii de care este atarnat.

In afara de ghivecele suspendate din plastic sau prinse cu sfori, exista recipiente decorative realizate din fier forjat care pot fi prinse pe ziduri. Ghiveciul este prins intr-un "corset" din fier forjat, iar spatiul pe verticala este folosit la maxim, eliberand partea de jos. Un astfel de model este preferabil pentru plantele care iubesc lumina.

Sursa foto: deko-ambiental.ro

Ghivece moderne pentru terase in stil contemporan


In cazul unei terase amenajate in stil contemporan, recipientele pentru flori pot fi alese astfel incat sa constituie o piesa de decor in sine si sa fie fabricate din materiale speciale. Un exemplu este ghiveciul din sticla transparenta, cu buline care imita apa. Daca este asezat in lumina, razele soarelui trec prin vas si il pun in valoare.



Sursa foto: homeaway.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului