Amenajarea gradinii

#decoratiuni #noapte #ghid #gradina #gradina spectaculoasa

Ghidul gradinii spectaculoase dupa lasarea noptii

Te-ai gandit vreodata sa iti amenajezi gradina si in functie de aspectul sau pe timp de noapte? O idee mai putin conventionala, dar de efect, aceasta iti va pune in evidenta plantele si ornamentele si va transforma spatiul din jurul casei intr-unul atragator si dupa lasarea noptii. Ce ar trebui sa faci pentru ca demersul sa fie unul de succes, descopera in continuare!

1. Cultivarea plantelor potrivite pentru gradina de noapte

Intr-o prima faza, alege locul cel mai indicat pentru plantele care urmeaza sa fie evidentiate in gradina dupa lasarea noptii. Cum procedezi? Cu cateva nopti inainte, studiaza zonele inundate de lumina lunii si alege sa plasezi plantele pe suprafetele cel mai putin umbrite.

Apoi, gandeste-te la plantele pe care vrei sa le admiri dupa lasarea noptii. Ia in considerare acele plante cu flori pale si cu frunze care ies in evidenta noaptea. Printre altele, poti incerca cleoma, regina noptii , petunii albe, trompeta ingerilor si alyssum (Lobularia maritima).

Nu in ultimul rand, acorda o atentie deosebita felului in care plantele vor fi organizate in gradina. De pilda, ai putea alege sa plantezi flori joase in partea din fata a gradinii, la mijloc plante de inaltimi medii (30-60 cm) si, in partea din spate, unele inalte, de cel putin 60-70 cm.

Nu uita de calitatea solului si de necesarul de lumina, astfel incat plantele sa beneficieze de toate conditiile pentru a se dezvolta armonios. Pentru a-ti putea transforma gradina intr-o adevarata feerie la lasarea noptii, toate plantele tale au nevoie de cele mai bune conditii de-a lungul zilei.

2. Sfaturi pentru plantele in ghivece

In cazul in care preferi sa folosesti plante in ghivece pentru a-ti infrumuseta gradina noaptea, ai avantajul de a le putea plasa oriunde iti doresti si de a crea, astfel, aranjamente diferite. In ceea ce priveste alegerea plantelor , cele mai multe plante de noapte pot fi transferate si in ghivece si/sau containere. Cu toate acestea, foloseste cu prudenta florile foarte parfumate si plaseaza ghivecele la o oarecare distanta unele de alte, pentru a nu supraincarca privelistea.

Nu in ultimul rand, poti incerca sa variezi inaltimile plantelor pentru a crea un efect vizual interesant. La fel de bine ai putea alege ghivece in culori variate, din materiale diferite, cu diverse modele, tot pentru a atrage atentia asupra gradinii tale. Tine cont de faptul ca, printre altele, ghivecele in culori inchise muta atentia asupra plantelor cu flori in nuante deschise si, in plus, creeaza un efect deosebit, de plutire.

3. Iluminarea gradinii de noapte

Chiar si in noptile intunecate, cand gradina nu este scaldata in lumina lunii, te poti bucura de spatiul din jurul casei cu ajutorul unor felinare sau chiar a unor siraguri de beculete (nu neaparat in perioada sarbatorilor de iarna). Asigura-te ca lumina este una blanda, discreta, care imita paloarea celei imprastiate de luna.

Ideale sunt felinarele care functioneaza pe baza de lumina solara si care se incarca in timpul zilei. In acest fel, eviti cheltuielile suplimentare generate de consumul ridicat de energie electrica. Acest tip de felinare lumineaza intre 8 si 10 ore.

Sursa foto: homesavvi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului