Amenajarea gradinii

#gard artificial #gard viu artificial #decorare balcon #decorare terasa #decorare gradina

Gardul viu artificial, ideal pentru decorarea balcoanelor, teraselor si gradinilor

Un gard viu artificial este metoda ideala de a decora un balcon, o terasa sau o gradina in timp record. In plus, in comparatie cu gardul viu clasic, un gard artificial are numeroase avantaje.

 

Gardul viu artificial te ajuta sa-ti protejezi intimitatea

Gardul viu, artificial, este ideal pentru decorarea balcoanelor, teraselor sau curtilor. Nu doar pentru faptul ca sunt estetice, dar mai ales pentru ca sunt, in generla, groase, dense si ofera intimitate, prin crearea unui paravan gard viu artificial. 

Tocmai de acceea, nu sunt potrivite doar pentru curti, ci si pentru balcoane si terase, unde iti doresti sa ai mai multa intimitate de privirie indiscrete ale vecinilor.

In plus, un alt avantaj al gardurilor vii este acela ca nu trebuie sa astepti sa creasca pentru a-ti oferi protectia dorita. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi dimensiunea potrivita si sa-l instalezi.

Gardurul viu artificial este rezistent la intemperii si usor de ingrijit

Spre deosebire de gardul viu clasic, gardul viu artificial este usor de intretinut. Acesta nu are nevoie sa fie tuns, udat sau stropit impotriva bolilor si daunatorilor.

In plus, rezista intemperiilor vremii, caniculei, dar si gerului. In plus, unele modele sunt clasificate UV, ceea ce inseamna ca nu se vor decolora sau crapa in timp, din cauza razelor soarelui.

Gardul viu artificial are aspect natural

Chiar daca plantele artificiale nu au fost niciodata privite cu ochi buni de multe persoane, tehnologia avansata a facut ca acestea sa para din ce in ce mai reale. Astfel, un gard viu artificial poate fi usor confundat cu unul natural. Exista chiar si modele de gard viu artificial cu plante tropicale sau gardviu artificial cu flori.

Gardul viu artificial este usor de montat

Daca ai incercat vreodata sa plantati un nou gard viu, atunci stii ca este o munca grea. Trebuie sa sapi un sant, sa plantezi gardul pe bucati (acesta fiinf format din mai multi boscheti), sa il tunzi, dandu-I forma dorita si apoi sa astepti sa creasca la dimensiunea dorita. Iar daca vrei sa-l schimbi pe cel pe care l-ai avut pana acum, dar s-a uscat, atunci trebuie sa tai totul, sa scoti radacinile din pamant si sa urmezi apoi pasii de mai sus. 

Ei bine, in cazul gardurilor vii artificiale trebuie doar sa alegi ce stil de gard doresti si sa-l instazlezi. Exista diferite moduri de a instala un gardul viu artificial de suprafata aleasa. Unele tipuri de gard viu se prezinta sub forma de rola care se deruleaza si apoi se fixeaza pe suprafata - alte tipuri de gard viu se prezinta sub forma de panouri mici separate care se imbina intre ele. Insa, indiferent de tipul de gard artificial ales, prinderea se face usor si rapid. 

Economisesti timp pretios

Pe langa faptul ca un gard viu artificial poate avea o durata de viata mai mare decat unul natural, acesta nu iti ocupa timp. Asta deoarece nu trebuie sa-l uzi, sa-l fertilizezi, sa il tunzi si sa-l tratezi. Tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de frumusetea lui.  Un gard viu artificial nu are nevoie de niciun fel de intretinere.

Gardul viu artificial, tot mai cautat

Gardurile vii artificiale sunt din ce in ce mai mult folosite atat in decorarea balcoanelor, teraselor si gradinilor. In plus, un gard viu artificial extensibil este foarte usor de instalat. Un alt avantaj este pretul, mult mai mic decat cel al gargurilor vii clasice. Poti gasi usor un gard viu artificial ieftin pe site-urile de reducere. 

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare