Amenajarea gradinii

#garduri prefabricate #intretinere garduri #garduri beton #konkret line #gard #consultant #constructii

Gard din lemn sau din prefabricate. Invata ce e mai bine sa alegi

Gardul e ultima grija pe care o ai atunci cand construiesti o casa. Sa vezi tu cladirea terminata si apoi ce-o fi, o fi. Doar ca nu e chiar asa. Inca de cand iti faci devizul lucrarilor trebuie sa pui pe lista si costurile pentru gard. Acum, depinde ce tip de gard alegi. In topul preferintelor se afla cele din lemn si cele din prefabricate din beton.

 

Hai sa comparam putin cele doua tipurile de garduri amintite. Sa vedem care sunt avantajele, dar si dezavantajele lor.

Gard din lemn

Niciun gard nu pare mai frumos ca unul din lemn. Cel putin pentru cei care sunt adeptii liniilor clasice sau al stilului rustic. Ofera o atmosfera calda si se imbina perfect cu elementele din natura. In plus, sunt foarte frumoase. Le poti vopsi in tonuri naturale sau poti alege culori de tot felul, astfel incat sa ii dai aspectul care crezi ca se potriveste cel mai bine stilului tau.

Dezavantajul urias al gardurilor din lemn este ca nu sunt foarte rezistente. Se deterioreaza, in timp fiind nevoit sa inlocuiesti elemente rupte sau putrezite.

In plus, pretul e mare comparativ cu alte variante. Materialul natural implica si costuri pe masura, drept pentru care trebuie sa iei in calcul o suma frumusica daca vrei un astfel de gard.

Un alt dezavantaj il reprezinta faptul ca sipcile din lemn nu vin niciodata perfect uscate, iar in timp isi pot modifica forma. Se cubeaza sau se ingusteaza pe masura ce lemnul se usuca. In felul acesta scade nivelul de intimitate pe care il ai in propria curte, dar si aspectul se deterioreaza. Iarna, gardul din lemn nu opreste viscolul care aduce zapada.

Gard din prefabricate de beton

Cea de-a doua varianta extrem de populara este cea a gardurilor din panouri prefabricate din beton. Este o solutie moderna, occidentala i-am putea spune. Iar avantajele unui astfel de gard sunt multiple.

In primul rand, iti poti alege un tip de gard di in functie de ambientul in care este situata casa ta. Versatilitatea gardurilor din prefabricate de beton este foarte mare, daca ne gandim ca poti opta pentru un gard care sa imite lemnul, caramida sau piatra naturala. Asadar, un plus fata de gardurile din lemn. La Konkret Line vei gasi o gama variata de astfel de modele, asa incat sa iti fie cat mai simplu sa il alegi pe cel potrivit.

Gardurile din placi prefabricate se contruiesc foarte repede. In 3-5 zile este gata. Fiind realizat din panouri compacte este opac si pe timp de iarna impiedica patrunderea zapezii din strada in curte.

Fata de gardul din lemn care are de obicei o garantie de doar 10 ani, un gard din prefabricate din beton realizat de Konkret Line are o durata de viata mult mai mare, de peste 50 de ani.

Pretul este mai mic decat in cazul gardului din lemn, ceea ce il face si mai fiabil.

Unele persoane sunt insa de parere ca un gard din prefabricate din beton, chiar si cel care imita lemnul, nu este la fel de frumos si da impresia de rece. Imaginea de fortareata pe care o da un astfel de gard este un avantaj in viziunea unora si un dezavantaj din punctul de vedere al altora.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului