Amenajarea gradinii

# Frangipani #plumeria #plante gradina # plante exotice

Frangipani, o planta superba, cu un miros imbatator

Florile de Frangipani, sau Plumeria, cum mai este cunoscuta planta, sunt o adevarata incantare. Nu doar ca sunt extrem de frumoase, dar au si un miros deosebit, dulceag.

 

Poate fi destul de dificil sa decizi ce tipuri de plante sunt cele mai potrivite pentru gradina ta. Dar cu siguranta iti doresti sa o transformi intr-un colt de Rai, ceea ce inseamna ca vei avea nevoie de plante care fac flori. Frangipani este una dintre acele plante care te vor bucura cat e vara de lunga cu florile sale colorate si parfumate. Mirosul lor este mai accentuat dimineata si seara.

Exista multe soiuri de Plumeria. Unele au flori alb-galbene, altele au flori roz puternic sau portocalii. Oricare soi l-ai alege, poti fi convinsa ca va crea un adevarat spectacol in gradina ta. Frunzele luxuriante si florile cerate, grupate in buchetele creeaza un tablou fantatic.

Cum se ingrijesc plantele Frangipani

Inmultirea se poate face prin seminte sau prin butasi, cea din urma varianta fiind cea mai recomandata. Odata plantati, arbustii de Frangipani necesita un nivel redus de intretinere. Trebuie udati doar primavara si vara, adunci cand cantitatea de apa la nivelul solului este redusa. La temperaturi sub 10 grade se renunta la udare.

 

Planta se uda doar atunci cand pamantul este uscat. Din martie pana in noiembrie este indicat sa adaugi in apa si ingrasamant bogat in fosfor. Trebuie retinut ca plantei ii merge bine intr-un sol nisipos, bine drenat. Tolereaza fara probleme atat briza sarata a marii, cat si soarele puternic de vara. Este o planta rezistenta, de care te poti bucura multi ani odata ce s-a prins.

 

Plumeria poate fi pastrata si in casa, in ghiveci. Florile sale sunt comestibile, fiind adesea folosite pentru a orna prajituri, torturi sau pentru a prepara dulceata. De asemenea, florile se folosesc in industria parfumurilor, din ele extragandu-se si uleiuri esentiale cu rol dezinfectant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului