Amenajarea gradinii

#sfaturi amenajare gradina #gradina #amenajare gradina #decoratiuni gradina

Foloseste ce ai la indemana si infrumuseteaza-ti gradina

Inainte de a te apuca sa faci curat in garaj sau in podul plin de vechituri, gandeste-te cum poti sa redai viata lucrurilor depozitate in urma cu multi ani. De la vase sparte transformate in mulci decorativ, pana la totemuri realizate din vaze de sticla, pune in practica cateva idei inspirationale pentru a-ti infrumuseta gradina.


Transforma piscina gonflabila in mini-sera

Creste-ti propria mini-sera de cartofi in piscina gonflabila pe care nu o mai utilizezi. Plaseaza piscina intr-o zona cu soare, usor accesibila si planteaza cartofi, salata sau chiar morcovi.

Foloseste o surubelnita sau un creion ascutit si executa cateva gauri la baza piscinei, pentru a asigura un sistem de drenaj optim.


Creeaza un totem de sticla din vaze

Este timpul sa fii original si sa-ti impresionezi vecinii cu o statuie din sticla. Creeaza-ti propriul totem care sa straluceasca frumos in bataia razelor soarelui din cateva vaze de sticla si boluri pe care nu le mai folosesti. Lipeste-le intre ele si inalta-le cat de mult vrei, apoi expune-ti opera de arta in gradina.


Construieste o piscina pentru pasari

Daca ai o chiuveta veche de care vrei sa scapi, o poti transforma intr-o piscina pentru pasarile care iti viziteaza curtea. Agata chiuvete intr-un copac si asigura-te ca nu va cadea. Astupa-i apoi scurgerea si pune in ea pietre decorative, apoi toarna apa. Pe langa chiuveta poti planta diverse flori.


Betonul spart poate ingradi un petic de flori

Delimiteaza diferitele suprafete de flori sau plante din gradina ta cu ajutorul bucatilor de beton asezate simetric unele langa celelalte. Betonul este durabil si nu se sparge, astfel vei obtine un decor care va dura multi ani.


Transforma roaba in ghiveci

Daca ai o roaba veche prin curte pe care ai folosit-o prin gospodarie si nu mai ai ce sa faci cu ea, o poti transforma intr-un ghiveci imens. Trebuie sa-i faci cateva gauri la baza pentru a face loc surplusului de apa sa se scurga, dar si sa-i scoti roata pentru a-i conferi stabilitate. Umple roaba cu pamant si planteaza flori de diferite culori.



Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare