Amenajarea gradinii

#stanjenel #plante de gradina #panselute #flori colorate

Flori pline de culoare pentru zambetul tau in sezonul rece

La sfarsit de toamna si inceput de iarna, in locul unei gradini triste si anoste poti avea o gradina vesela, plina de culoare. Afla care sunt cele mai frumoase flori din sezonul rece care iti aduc zambetul pe buze.


Rudbeckia triloba (Suzana cu ochi negri)


O floare feminina, deosebit de atractiva si delicata, este Suzana cu ochi negri (Rudbeckia triloba). Planta are o tulpina cu frunze de un verde inchis, cu peri si flori cu petale galbene si un centru negru, sursa de seminte pentru pasari.

Planta infloreste la sfarsitul verii si poate supravietui pana tarziu, in toamna, cand temperaturile scad dramatic. Planteaza Rudbeckia triloba in compania unor ierburi ornamentale si vei obtine un efect vizual deosebit.


Panselute de iarna


Panselutele de iarna sunt flori cu petale catifelate, cu o colorit viu, de la mov intens la galben copt si rosu sangeriu. Aceste flori sunt ideale pentru sezonul rece deoarece rezista bine la frig. Planta infloreste bogat, in mai multe randuri, din noiembrie in aprilie. Panselutele pot fi tinute in ghiveci pe balcon sau terasa.


Crizanteme


Crizantemele sunt considerate unele dintre florile de top ale perioadei de toamna tarzie. Cand alte flori din gradina se ofilesc, crizantemele sunt inca atractive, rezistente si extrem de diversificate ca forma si colorit.

Toamna, aceste flori se dezvolta cel mai bine in zonele din gradina cu putina lumina naturala. Crizantemele rezista pana cade bruma. Crizantemele de iarna se muta in spatii protejate cu temperaturi pana in 10 grade Celsius, unde rezista pana primavara daca sunt udate constant.


Stanjenelul de iarna


Stanjenelul de iarna este apreciat pentru floarea sa frumoasa si aromata, ideala pentru a fi folosita ca floare de taiat in buchete. Planta infloreste in noiembrie pana spre primavara.

Stanjenelul de iarna se planteaza iarna sau primavara si se fertilizeaza pana cand radacina s-a fixat bine. Apoi, planta nu mai are nevoie de ingrijiri, chiar este bine sa fie ignorata: pentru a produce flori, stanjenelul de iarna are nevoie de uscaciune si un sol saracacios. Toamna tarziu, stanjenelul trebuie cautat de melci si acestia indepartati.


Lonicera x purpusii


Lonicera x purpusii este un arbust denumit si "frumusetea iernii". Planta este considerata una dintre cele mai bune flori de iarna. Florile apar la sfarsitul iernii si inceputul primaverii. Arbustul are flori albe cu terminatii galbene, delicate, purtatoare de polen. Pentru un aspect deosebit, planta trebuie lasata sa creasca fara sa i se faca o toaletare. Pusa in fata unui zid, Lonicera x purpusii este o planta ornamentala deosebita.


Daphne odora


Daphne odora este o planta care infloreste iarna si la inceputul primaverii, avand flori delicate, de culoare roz-pal. Plantele sunt parfumate si deosebit de atractive. Planta vesnic verde, Daphne odora este nativa din China si Japonia si constituie una dintre cele mai frumoase flori din sezonul rece.

Planta se dezvolta bine intr-un sol usor acid, bogat in humus, intr-un loc insorit sau partial insorit.



Sursa foto: jessiekeith.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului