Amenajarea gradinii

# flori si legume #flori de gradina #plante de gradina #flori #legume

Flori in gradina de legume! Un vis devenit realitate

Florile din gradina de legume poate fi un vis transformat foarte usor in realitate. Sa cresti florile preferate in acelasi loc cu legumele si verdeturile din gradina nu este foarte complicat. Sunt cativa pasi de care este recomandat sa tii cont, pentru a te bucura de florile preferate.

Alege zona in care va fi patul pentru flori

Atunci cand alegi locul in care vei face patul pentru flori, tine cont ca acesta sa nu afecteze cresterea altor plante. Poti pune patul de flori, de exemplu, undeva intre locul cu cele mai frumoase legume, cum ar fi cel in care cresc rosiile sau langa locul cu verdeturi. Poti pune patul pentru flori si langa zona cu ierburi aromatice, pentru un plus de frumusete in gradina. Atunci cand alegi locul pentru florile din gradina de legume, ai grija ca acestea sa nu faca umbra prea multa in jur, sau din contra, foloseste-le pentru a amenaja o zona mai umbroasa in gradina. Asigura-te ca plantele din patul pe care il faci au suficient spatiu, pentru ca unele specii pot creste destul de mult.

Cum incepi sa plantezi florile

Unele flori pe care le cresti pentru a le taia cresc din seminte, altele din bulbi, din tuberculi, butasi, cormi, rizomi Daliile si bujorii cresc cel mai rapid daca plantezi tuberculi, lalelele si narcisele cresc din bulbi. Unele specii de iris si brandusele vor rasari rapid atunci cand plantezi cromi. Lavanda va creste repede daca plantezi bucati de radacina ale unei plante mature. Nalba, macul sau floarea soarelui vor creste cel mai usor din seminte.

Daca vrei sa plantezi flori perene din seminte, va trebui sa astepti doi ani pana cand acestea vor inflori, dar poti scurta acest proces prin divizarea radacinii unei plante mature, in special in cazul celor care au radacini fibroase.

Incepe simplu si intretine permanent florile

Ca si in cazul unei gradini de legume, cel mai simplu mod in care poti incepe plantarea florilor este sa alegi acele soiuri ce pot fi puse in gradina din seminte. Florile se planteaza in linie dreapta pentru a fi mai usor de deosebit de iarba din gradina.

Cum ingrijesti florile din gradina de legume

Florile din gradina de legume au nevoie de sol de calitate. Pune compost si ai grija ca pamantul sa fie bine udat si curatat de buruieni. Pentru a te bucura de o abundenta de flori, este nevoie sa fertilizezi plantele. Pe masura ce plantele cresc si ajung la maturitate vor avea nevoie de un fertilizator mai bogat in fosfor.

Ciupirea florilor

Ciupirea plantelor este un procedeu obligatoriu daca iti doresti flori frumoase si viguroase.

In cazul florilor, ciupirea se face fie deasupra primei frunze cu 5 foliole considerata de sus in jos, fie deasupra primei frunze cu 5 foliole de jos in sus. Ciupirea se repeta inca o data pe ramificatiile viguroase si de doua ori pe ramificatiile mai putin viguroase.

In cazul in care vrei sa tai florile pentru a le pune in buchete sau pentru a le pastra in vaze, ai grija sa faci acest lucru la momentul potrivit. Unele flori se taie atunci cand sunt boboc, iar altele imediat ce infloresc.

Sursa foto: leonelfernandez.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare