1. Nu folosi fertilizator
Nu incerca sa fertilizezi solul din jurul plantelor care par ofilite, deoarece acesta va inrautati si mai mult situatia. Plantele tale se vor revigora daca vor fi stropite suficient in fiecare dimineata. Astfel, previi aparitia melcilor in gradina, acestia putand sa profite de solul umezit si pe timp de noapte. Nu folosi apa rece la stropit. Pune de seara apa in vase pentru a ajunge la o temperatura potrivita.
2. Umbrarul protejeaza
Foloseste umbrare pentru a-ti proteja plantele preferate de bataia directa a soarelui. Foliile se gasesc in orice magazin de specialitate. Poti folosi chiar si rogojina sau plasa de tantari pentru a crea un spatiu umbrit in gradina ta. Salata, de exemplu, va avea nevoie de mai multa umbra decat fasolea.
3. Transplantreaza la umbra
Foloseste umbra pe care o fac anumite plante perene rezistente la seceta precum coada mielului, iarba de soaldina sau luminita noptii, pentru a aseza langa ele noile plante abia rasarite. In aceasta perioada poti lasa chiar si iarba sa creasca la inaltimi de 8-10 cm pentru a asigura umbra noilor plante care rasar in gradina ta.
4. Fereste ghivecele
Mai toate ghivecele in care ai plantat flori sunt de culoare inchisa. Inveleste-le in staniol pentru a preveni supraincalzirea acestora si, implicit, a solului in care este asezata planta.
Asigura-te ca tavile pe care sunt pozitionate ghivecele contin destula apa. Aceasta va asigura necesarul de umiditate din aer.
5. Mulceste eficient
Pastreaza umezeala din sol prin asezarea unui strat protector pe langa radacina fiecarei tufe. Foloseste materiale mai deschise la culoare, care sa reflecte radiatiile solare. Pietrisul alb asezat pe langa o tufa de trandafiri sau iarba uscata pot preveni evaporarea apei din sol.
Sursa foto: garden-eats.com