Amenajarea gradinii

#iarna #gradina #buruieni #amenajarea gradinii

Elimina buruienile din gradina de iarna

Iarna este perioada in care cresc buruienile aparute la sfarsit de vara si inceput de toamna. In perioada de crestere din sezonul rece, unele dintre acestea pot inflori abundent. Afla cum sa elimini buruienile de iarna din gradina.


1 Identificarea buruienilor

Pentru a scapa de buruienile din gradina, trebuie intai sa le cunosti. Buruienile de vara germineaza din seminte primavara, ajung la maturitate vara, produc seminte toamna si mor odata cu primul inghet din iarna. Buruienile anuale de iarna germineaza la sfarsitul verii, cresc toamna si iarna, iar primavara mor. Unele dintre cele mai cunoscute buruieni de iarna sunt Stellaria media, Lamium purpureum si Cardamine hirsuta.


2 Prevenirea cresterii buruienilor de iarna

Pentru a preveni cresterea buruienilor iarna, poti folosi un erbicid la sfarsitul verii si inceputul toamnei. Substanta previne germinarea buruienilor in anul urmator.


3 Cosirea buruienilor de iarna

Iarna, buruienile sunt la fel de inestetice ca in restul anului, facand gradina sa para un spatiu anost. In special buruienile inalte sunt foarte dizgratioase. Pentru a scapa de ele, este suficient sa le cosesti. In acest fel, vei scapa de tulpina, frunze si flori, iar planta va muri la sfarsit de iarna si inceput de primavara.

Cel mai eficient mod de a scapa de buruieni iarna este sa le indepartezi atunci cand plantele se afla in stadiul activ de crestere si au numai cateva frunze. Cu cat sunt buruienile mai mici (imature), cu atat sunt mai usor de distrus. Coseste buruienile intr-o zi insorita, cand nu sunt asteptate precipitatii in urmatoarele 24 de ore. Planta taiata devine expusa in fata intemperiilor, se usuca si moare.


4 Eliminarea buruienilor din gazon

Iarna, gazonul capata o culoare maronie si intra intr-o stare latenta. Cu toate acestea, printre firele de iarba se pot dezvolta buruieni. Pentru eliminarea acestora din urma, trebuie sa aplici un erbicid selectiv pentru buruienile din gazon, avand grija sa nu afectezi firele de iarba. Tratamentul se face local, cu grija, iar rezultatul poate fi vazut in cateva saptamani.

Sursa foto: duncraft.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului