Amenajarea gradinii

#mobilier #ghivece #amenajare gradina #elemente decorative gradina #decoartiuni gradina #clopote de vant

Elemente decorative care trebuie sa se regaseasca in orice gradina

Orice gradina trebuie sa aiba, pe langa minunatele flori si verdeata linistitoare, si cateva elemente decorative care sa completeze atmosfera relaxanta. Fie ca sunt lucruri pe care le iubesti sau pur si simplu obiecte banale, insa de efect, gradina ta trebuie sa fie infrumusetata si cu alte lucruri. Iata cateva elemente decorative pe care trebuie sa le aiba orice gradina:

1. Clopotele de vant

Un sunet de clopot poate da gradinii tale un sentiment linistitor si pasnic. De asemenea, acest sunet ajuta la indepartarea pasarilor care ataca plantele, fructele sau legumele. In plus, acum poti gasi o gama extrem de variata de clopote de vant, care pot aduce un plus de efect si pentru decorul gradinii tale.

2. Mobila din lemn

Din decorul unei gradini perfecte nu trebuie sa lipseasca un hamac sau mobilerul din lemn, tip banca cu perne moi si foarte confortabile. Acestea nu doar ca iti vor infrumuseta gradina, dar ii vor face si pe musafirii tai sa zaboveasca mai mult timp alaturi de tine in acest spatiu relaxant si confortabil.

3. Luminile si fantanile solare

Pentru un decor spectaculos de noapte in gradina ta, poti folosi lumanari, laterne sau chiar luminile si fantanile solare. Astfel, vei economisi energie si vei scapa si de cablurile inestetice externe.

4. Ghivecele

Cultivarea plantelor in ghivece iti va oferi avantajul de a le schimba pozitia ori de cate ori vrei sa dai un nou look gradinii tale. Asadar, nu ezita sa iti infrumusetezi gradina cu cateva ghivece de dimensiuni cat mai variate si cu flori cat mai viu colorate.

5. Gardul

Decorurile care tin de securitate si intimitate nu trebuie omise. Asadar, o gradina trebuie sa fie inconjurata neaparat de garduri. Pentru a alege unele  cu un aspect estetic placut poti opta pentru cele din bambus, din lemn sau chiar pentru un gard viu, care sa se alinieze intregului decor verde si natural.

6. Gardurile vopsite

Daca esti o fire vesela, nu ezita sa arati acest lucru si prin prisma gradinii tale. Coloreaza gardurile gradinii in nuante cat mai vii, cu motive florale sau chiar cu fructe sau legume. Acest truc te va ajuta sa iti creezi o gradina unica, cu un puternic decor artistic.

Sursa foto: trendir.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului