Amenajarea gradinii

#amenajarea gradinii #design gradina #design curte #design geometric #amenajarea curtii

Designul geometric, o idee isteata pentru amenajarea gradinii si a curtii

Designul geometric este o alegere inspirata pentru crearea unei gradini si a unei curti perfecte. "Fura" din cartile de geometrie cateva motive care crezi ca s-ar potrivi cel mai bine in spatiul pe care vrei sa il amenajezi si foloseste materiale precum gazon, pietricele decorative, dale, placi de beton, flori si iarba decorativa pentru a recrea forme simetrice, care sugereaza perfectiunea si confera gradinii si curtii tale un aspect ingrijit si modern.


Fasii de iarba si pietris

Anul acesta, poti incerca sa-ti amenajezi curtea sau gradina cu un design geometric foarte simplu: fasii de iarba, alternate cu fasii de pietris. Calculeaza exact distanta pe care vrei sa o amenajezi cu acest motiv geometric, pentru ca mai apoi sa iti poti da seama cate fasii egale poti obtine.

Specialistii sustin ca designul geometric dat de alternanta dungilor de iarba si a celor de pietris se potriveste cel mai bine in curtea interioara, deoarece acolo are mai multa vizibilitatea decat in gradina.


Patrate cu gazon si placi de beton

Un alt design geometric pe care il poti incerca in gradina sau in curte este cel in care combini patrate cu gazon si placi inguste de beton. Din loc in loc poti planta cate un arbust care creste sub forma de tufis, pentru ca spatiul sa nu devina banal si plictisitor.


Tabla de sah cu gazon si flori

Designul unei table de sah te poate inspira sa recreezi motivele geometrice in propria gradina sau curte. Alterneaza un patrat de gazon si un patrat de flori pitice astfel incat sa obtii un efect geometric care sa-ti fure privirea. Daca la gazon nu sunt probleme, deoarece il poti tunde pentru a-i pastra forma, in cazul florilor lucrurile sunt ceva mai complicate.

Este indicat sa alegi flori pitice, care nu se inalta mai mult de 10 cm de la sol. Florile trebuie sa formeze covoare uniforme, astfel incat sa nu-ti ditruga designul geometric. Specialistii iti recomanda covoarele de panselute sau de alternanthera.


Gazon si placi de beton de diferite marimi

Amenajeaza-ti gradina intr-un stil modern si opteaza pentru un design geometric prin care anumite portiuni din gazon sunt acoperite cu placi de beton de diferite marimi. In acest tip de design nu este nevoie sa existe simetrie.



Sursa foto: decoist.com, homeizy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului