Amenajarea gradinii

#mobilier gradina #design gradina #iluminare gradina #design nocturn gradina #accesorii decorative gradina

Design nocturn pentru gradina ta

Programul incarcat de la locul de munca si grijile cotidiene te impiedica de cele mai multe ori sa te bucuri de natura, astfel ca nu iti mai ramane timp sa petreci in gradina frumos amenajata din curtea ta. Insa, daca iti doresti cu orice pret sa te bucuri de cateva momente de relaxare in aer liber, iti poti decora curtea interioara pentru a reusi sa te odihnesti dupa lasarea noptii. Iata cateva trucuri care te pot ajuta sa iti amenjezi gradina pentru a te relaxa pe perioada noptii!


1. Sistemul de iluminat

Pentru a te bucura din plin de gradina amenajata in curtea ta este important sa ai un sistem de iluminat corespunzator. Acesta este folositor atat in lunile calduroase de vara, dar si in timpul iernii.

Lampioane, felinare, lumanari in borcane sau LED-uri colorate sunt doar cateva dintre obiectele de iluminat pe care le poti folosi pentru gradina ta. Totul depinde de tipul de decor pe care ti-l doresti pentru gradina: romantic, clasic, boem ori excentric.


2. Mobilierul

Intrucat ai nevoie de relaxare dupa o zi obositoare la munca, este indicat sa alegi mobilier confortabil pentru amenjarea gradinii tale. De asemenea, este bine sa decorezi un spatiu de odihna, in care lumina difuza si mireasma florilor sa iti redea starea de calm de care ai nevoie la final de zi.



Pentru aceasta, poti aseza intr-un colt al gradinii un leagan inconjurat de plante agatatoare sau un pat cu baldachin, unde sa citesti sau sa asculti muzica preferata.


3. Accesoriile decorative

Daca vrei ca spatiul din gradina sa capete un aer misterios si, totodata, calmant poti folosi anumite accesorii decorative. De exemplu, clopoteii agatati printre crengile copacilor vor reda sunete armonioase in serile in care vantul sufla lin.



De asemenea, pentru un aer cat mai purificator, poti alege sa-ti amenajezi o fantana in centrul gradinii. Fie ca optezi pentru una impunatoare, fie ca te limitezi la o statueta din care sa tasneasca apa, sunetul picaturilor de apa te vor ajuta sa te relaxezi si te bucuri de serile petrecute in aer liber.



Sursa foto: nicespace.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului