Amenajarea gradinii

#animale #pisica #amenajare gradina #gradina pisica

Descopera cum arata gradina ideala pentru pisica ta!

Ca animal de companie, pisica poate avea propriul ei loc in gradina unde se rostogoleste, mananca iarba, doarme si isi petrece timpul la soare. In plus, un loc in gradina amenajat numai pentru ea tine pisica departe de rasadurile de plante.


Avantajele si dezavantajele unei gradini pentru pisici

Unii gradinari considera ca pisicile ar trebui sa stea departe de gradina din cauza pagubelor pe care le fac aceste animale de companie. Se poate ca pisica sa sape in gradina, scotand din pamant plantele sau sa vaneze insecte benefice pentru plante si fluturi.

In schimb, exista si avantaje de a avea o gradina pentru pisica. Animalul de companie tine in frau numarul soarecilor, sobolanilor si al altor animale daunatoare pentru plante.


Ce loc este potrivit pentru gradina pisicii

Pisicilor le place sa aiba un loc al lor in aer liber unde sa poata dormi la soare. Un recipient cu apa si un loc confortabil tin pisica departe de flori si legume.

Pisicile sunt iubitoare de caldura. De aceea, zona de gradina amenajata pentru pisica ar trebui sa fie intr-un loc insorit. Pisicile obisnuiesc sa doarma pe un obiect la inaltime, mai degraba decat pe pamant, ca de exemplu o banca, un scaunel, un cos de nuiele etc.


Ce plante se folosesc in gradina pentru pisica

In spatiul din gradina amenajat pentru pisica este bine sa se planteze iarba pisicii, Nepeta cataria. Aceasta are un efect calmant la pisica.

Pisicile obisnuiesc sa roada valeriana, care are un efect energizant asupra organismului felinei.

Menta si rozmarinul sunt plante benefice in tratamentele de deparazitare. Lemnul dulce (Glycyrrhiza glabra) este o planta purificatoare si antiinflamatoare, cu efecte benefice asupra pisicii in cazuri de letargie.

Astfel de plante sunt atractive si pentru designul gradinii. Nepeta cataria, de exemplu, se dezvolta bine intr-un loc insorit, intr-un sol bine drenat. Planta poate ajunge la o inaltime de 30 cm. Florile acesteia sunt mici, parfumate si atractive pentru fluturi.

Gradina pentru pisica nu trebuie sa contina plante otravitoare pentru ea, cum ar fi azaleele, crizantemele, hortensiile, narcisele, iedera, galbenelele etc.

Sursa foto: our-happy-cat.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului