Amenajarea gradinii

#halloween #amenajare gradina #decoratiuni halloween #decorare gradina #gradina Halloween

Decorarea gradinii cu dovleci de Halloween

Dovlecii se numara cu siguranta printre elementele specifice sarbatorii de Halloween. Cum pot fi cultivati in gradina proprie, o eventuala recolta de dovleci poate fi folosita ca materie prima pentru realizarea unor decoratiuni tematice de Halloween. Esti in pana de idei? Iata cateva sugestii care iti vor fi de folos la decorarea gradinii cu dovleci de Halloween!


Dovleci suprapusi de Halloween


O modalitate simpla de a folosi dovlecii pentru a crea o decoratiuni reusite de Halloween este aceea de a aseza 3-4 bostani mai mari (sau in ordine crescatoare) unul peste celalalt. Amplaseaza-i pe un stativ - de efect ar putea fi unul din fier forjat - si eventual noteaza pe ei diferite mesaje. La fel de bine poti opta si pentru dolveci sculptati, cu chipuri infricosatoare.

O astfel de decoratiune poate fi pusa de-o parte si de alta a intrarii in gradina sau la intrarea in casa si inscriptionata cu mesaje de "bun venit" (spre exemplu, "intra cine vrea, iese cine poate").


Dovleci colorati de Halloween


Un decor jucaus si vesel de Halloween va fi obtinut prin colorarea, in trei nuante diferite, a unor dovleci lunguieti. Alege din piata sau din recolta personala dovleci sub forma de para supradimensionata pe care sa ii imparti in trei sectiuni, pe orizontala, urmand ca fiecare zona sa fie colorata diferit: partea inferioara in galben, partea de mijloc in portocaliu (poti lasa nuanta naturala a bostanului), iar partea superioara in alb.

Coloreaza cat de multi dovleci iti doresti - poti merge si pe alte combinatii cromatice - si amplaseaza-i de-a lungul gradinii pe patul de frunze colorate. Asigura-te ca utilizezi un tip de vopsea rezistent la umezeala.


Dovleci-paianjen de Halloween


Cu greu vei gasi o decoratiune de gradina mai simpatica si de efect decat dovlecii-paianjen! Pentru a-i obtine, incepe prin a alege cativa bostani de dimensiune medie, dupa care da cateva gauri in partea superioara (cu o surubelnita sau un obiect similar). In gaurile obtinute vei introduce snururi din material textil negru, intarite cu sarma, care vor deveni picioarele paianjenului.

Dupa ce ai introdus 3-4 astfel de snururi de-o parte si de alta a dovleacului, nu iti mai ramane decat sa decupezi doua cercuri din hartie alba, carton alb sau fetru pe care fie sa colorezi, fie sa lipesti doua cerculete mai mici, negre. Ochii sunt cei care vor da expresivitate dovlecilor-paianjen, asa ca ii poti realiza dupa bunul plac (blanzi, duri, furiosi etc.).


Dovleci-felinar de Halloween


Gradina ta nu va fi complet amenajata pentru sarbatoarea de Halloween in absenta unor dovleci-felinar. Sculptarea iscusita este primul pas in realizarea lor. Dupa ce le-ai oferit aspectul dorit, adauga in interiorul dovlecilor cate o lumanare alba ori un LED alimentat cu baterie in orice alta culoare iti doresti.

Dovlecii-felinar pot fi amplasati in intreaga gradina, la poarta de intrare, la usa casei, pe treptele din fata locuintei, pe marginea aleii principale etc. De asemenea, acesti dovleci isi vor gasi locul pe diverse suporturi, putand fi chiar si suspendati.

Foto: bhg.com, timeoutnewyorkkids.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului