Amenajarea gradinii

#toamna #amenajare gradina #decorare curte toamna

Decorarea curtii toamna: 4 idei pentru un spatiu cochet si primitor

Curtea interioara poate dobandi un aspect banal si dezolant odata cu venirea toamnei, dar nu trebuie sa permiti sa se ajunga in aceasta situatie. Cu putina imaginatie, poti crea un decor de toamna superb in curte.


1. Decor cu recoltele toamnei

Activitatile de recoltare a fructelor, legumelor si cerealelor s-a incheiat in gradina, astfel ca acum te poti folosi de aceste elemente pentru a-ti decora curtea. Pe langa faptul ca sunt o dovada a bogatiei, recoltele de toamna pot adauga accente de culoare intr-un decor neutru.

Aduna dovleci de diferite marimi si nuante si integreaza-i intr-un aranjament de toamna alaturi de un balot mic de fan si tulpini uscate de porumb.



Sursa foto: digsdigs.com


2. Decor cu frunzele uscate

In general, frunzele uscate sunt stranse constant din curte si din gradina in timpul toamnei, deoarece pot deveni adapost pentru daunatori, insa daca ai o curte pavata cu dale, frunzele te pot ajuta sa obtii un decor in ton cu sezonul.

Aduna un cos cu frunze in nuante rosiatice, portocalii si galbene si imprastie-le pe pavajul din curte. In acest fel, decorul va dobandi o nota de autenticitate. Chiar si pe masa din curte poti aseza cateva frunze, pentru a lasa impresia ca au fost aduse de vant.



Sursa foto: momtoob.com


3. Decor cu pernute decorative

Pernutele decorative sunt ideale pentru decorarea curtii toamna, asa cum sunt si pentru decorarea curtii in timpul verii. Daca in sezonul cald cele mai bune culori pentru pernutele decorative de exterior sunt verdele crud, movul sau galbenul aprins, toamna poti opta pentru pernute rosii, care creeaza un contrast interesant cu aramiul copacilor.

Cum vremea de afara nu este intotdeauna calduroasa, un platou suspendat pentru focul de tabara se dovedeste a fi nu doar un element de decor, ci si un element foarte util in serile racoroase.



Sursa foto: pinterest.com


4. Decor cu flori in nuantele toamnei

Nu in ultimul rand, pentru a infrumuseta curtea, poti crea un decor cu flori in nuantele toamnei. Daca ai ghivece cu flori de toamna, le poti muta intr-o zona in care au mai multa vizibilitate, cum ar fi langa gratarul din piatra. De asemenea, poti decora si gratarul cu o coronita din flori sau chiar cu o coronita din fructe.



Sursa foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului