Amenajarea gradinii

#gradina decembrie 2020 #decembrie 2020 #calendarul gradinarului decembrie 2020 #calendarul gradinarului

Decembrie 2020 - calendarul gradinarului! De ce este important sa nu neglijezi gradina in acesta luna

Chiar daca luna decembrie este prima luna de iarna, nu inseamna ca trebuie sa-ti neglijezi gradina pana la venirea primaverii. Gazonul, copacii, sera, au nevoie de ingrijiri. In plus, decorarea gradinii in straie de sarbatoare este esentiala pentru a-ti aduce un plus de veselie.

Iata, asadar, care sunt activitatile de gradinarit pe care nu trebuie sa le ratezi in aceasta luna.

Ingrijirea gazonului

Temperaturile sunt destul de ridicate in aceasta perioada, iar gerul nu pare sa vina prea curand. Asadar, gazonul va continua sa creasca in zonele in care nu este acoperit de zapada. Asadar ai grija sa-l tunzi periodic chiar si in perioada de iarna. Mai multe informatii despre ingrijirea gazonului pe timp de iarna poti gasi aici!

Protejeaza pomii fructiferi

Livada de pomi fructiferi are nevoie de ingrijiri speciale pentru a trece cu bine peste sezonul rece. Daca pamantul nu a inghetat inca, la inceputul lunii poti aplica un strat de ingrasamant la baza acestora. Tot acum, se poate aplica primul tratament de iarna cu sulfat de cupru, insa numai in zilele in care temperaturile urca mai sus de 5 grade Celsius. Pentru a-i proteja de ger, poti forma la baza lor un musuroi din tulpini de floarea soarelui sau de porumb, ori unul din paie. Acopera musuroiul cu o bucata de tifon si asaza peste acesta, din loc in loc, pietre, pentru ca vantul sa nu-ti distruga munca.

Decoreaza gradina pentru Craciun

Au mai ramas cateva zile pana la Craciun. Asadar nu ezita sa-ti decorezi inca de pe acum gradina in straie de sarbatoare. Luminitele si decoratiunile de Craciun vor da un aer vesel gradinii tale si vor aduce un strop de speranta, de care avem atata nevoie in aceasta perioada. Pentru inspiratie poti citi si articolul "5 idei pentru amenajarea gradinii de Craciun". 

Fa-ti planul pentru 2021

A doua jumatate a lunii este perfecta pentru a pune la bataie planul pentru gradina de anul viitor. Fa-ti o lista cu plantele pe care doresti sa le ai in gradina (plante ornamentale, flori, legume si fructe) si apoi decide unde vei planta legumele. Tine cont de faptul ca rosiile trebuie plantate pe o alta parcela de pamant fata de cea in care au fost plantate in 2020. Noteaza-ti pe un carnetel si datele la care urmeaza sa plantezi rasadurile precum si datele in care vei muta rasadurile in gradina. In acest fel iti va fi mult mai usor la primavara, sa te organizezi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului