Amenajarea gradinii

#amenajare curte #amenajare gradina #curte

De ce nu trebuie sa lasi amenajarea curtii si a gradinii pe un loc secund

Daca ai ajuns in acel punct in care efectiv nu mai vrei sa stai deloc in casa si biroul tau e mutat in curte, e timpul sa te preocupi mai mult si de amenajarea acesteia. Daca si pana acum i-ai acordat o atentie deosebita, intotdeauna este loc de mai bine. In general, mai ales daca e vorba de o casa relativ noua, proprietarii aleg sa se preocupe de amenajarea interiorului, iar exteriorul, exceptand poate punerea unor pavele, montarea unui gazon si plantarea unor plante decorative, cade pe un plan secund. Daca te regasesti in aceasta situatie, e timpul sa faci schimbarile necesare.

 

Pe langa imbunatatirile evidente, vei adauga un plus de functionalitate si de frumusete curtii tale, avand totodata satisfactia ca te-ai descurcat de una singura, fara a apela la specialisti si fara a plati bani in plus. Si nimic nu iti va aduce mai multa satisfactie ca lucrul facut cu mana ta.

Iluminat inteligent

Mai ales daca te decizi sa montezi si o pergola pentru terasa sau sa amenajezi un foisor, ar fi pacat sa nu te preocupi de iluminat gradina, mai ales ca ai atatea solutii inovative la indemana, iar comanda poate fi plasata online. Mai ales in forma ei finisata, gradina poate deveni, fara doar si poate, un refugiu in natura dupa orele petrecute la birou, un mic paradis verde in care sa-ti inviti prietenii, fara a va preocupa de ora inchiderii. Multe dintre sursele de iluminat pentru exterior au senzori de miscare, luminile se aprind treptat, iar spoturile de exterior vor intregi o ambianta „de acasa”.

Decorul de impact

In cazul unei curti mici, ai putea sa organizezi amenajarea pe mai multe etaje, mizand pe elemente de decor puternice, cu o mare putere de expresivitate. In acest sens, poti alege un mobilier din lemn de exterior, iar daca esti adepta stilului rustic, il poti comanda la un mester popular, astfel incat sa aiba o nota de autenticitate, avand un aspect natural, aparent nefinisat. De asemenea, poti pietrui pe margini caile de acces, poti folosi pavele sau, pentru a iesi din tipare, alege ardezie poligonala, care va configura acel efect al „pasilor” japonezi antichizati.

In functie de gusturi si imaginatie, poti crea tu singura elemente de decor, de exemplu, un scaun din fier forjat poate deveni suportul unui cos in care sa asezi o planta si cateva stropitoare decorative, iar o anvelopa reciclata si vopsita poate fi un spatiu floral.

Gradina ingrijita

Ar fi regretabil sa stai sa curte si sa nu te preocupi si de gradina. In cazul in care ti se pare ca florile sunt prea dificil de ingrijit, poti sa sapi pamantul, sa faci straturi si sa pui salata si verdeturi, precum marar, leustean, patrunjel, ridichi, plante care nu au nevoie de o atentie deosebita si care sunt foarte rezistente la conditiile variabile de temperatura si umiditate. In plus, gandeste-te la avantaje: nu vei mai fi nevoita sa mergi la piata, avand tot ceea ce ai nevoie la indemana, la cativa pasi distanta de bucataria ta.

In concluzie, ar fi pacat ca exteriorul casei tale sa aiba un potential extraordinar, de „paradis verde”, iar tu sa-l lasi nevalorificat, mai ales ca miscarea si implicarea in asemenea activitati in aer liber vor avea beneficii incontestabile asupra starii tale de sanatate.

Sursa foto: unsplash.com

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului