Amenajarea gradinii

#amenajare terasa #mobilier terasa #terasa casa #decor terasa

De ce este indicat sa amenajezi o terasa in fata casei?

Fie ca il numesti terasa, veranda sau pur si simplu anexa, spatiul amenajat in apropierea casei este un loc care iti aduce multe beneficii. Pe langa aspectul estetic deosebit pe care il confera locuintei, o terasa amenajata corespunzator te poate ajuta sa iti faci noi prieteni, sa petreci seri minunate in compania celor dragi si sa te bucuri din plin de vremea de afara. Iata cateva dintre beneficiile amenajarii unei terase in fata casei!

1. Te bucuri de spatiu suplimentar

Amenajarea unei terase in fata casei iti poate oferi mai mult spatiu de desfasurare, mai ales in cazul in care curtea interioara iti permite. Asadar, vei avea amenajata in aer liber o noua camera, in definitiv o extensie a casei tale. Pentru a avea tot confortul de care ai nevoie pentru a petrece serile de vara afara, este important sa folosesti mobilier cat mai comod si rezistent, intrucat va ramane in exteriorul casei si atunci cand conditiile meteo vor fi nefavorabile.

2. Petreci mai mult timp afara

Terasa din fata casei este ideala pentru a petrece timpul afara, indiferent de anotimp. Daca spatiul este acoperit si amenajat corespunzator, vei putea sfida natura, reusind astfel sa-ti petreci timpul in aer liber. Astfel, daca spatiul din curte iti permite sa amenajezi o terasa pentru relaxare, vei putea sta in zilele ploioase de toamna sa admiri picaturile de ploaie, fara teama ca te vei uda, iar iarna te vei bucura de primii fulgi de nea.

3. Ai parte de mai multa distractie

Ti s-a intamplat vreodata sa iti doresti sa dai o petrecere la care sa iti inviti prietenii si sa renunti imediat la idee, intrucat spatiul din casa nu iti permitea? Acest lucru nu va mai fi o problema, in cazul in care iti amenajezi o terasa in fata casei. Astfel, vei avea mai mult spatiu pentru a-ti invita prietenii la tine acasa, iar faptul ca distractia va avea loc in aer liber reprezinta un atu. Prin urmare, este recomandat sa amenajezi pe terasa un mic spatiu in care sa poti gati, iar restul zonei este bine sa fie decorata confortabil pentru ca invitatii tai sa se simta bine la tine acasa.



Sursa foto: nicespace.me

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare