Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #conifere #gradina conifere

Da viata gradinii tale iarna: planteaza conifere

Iarna, gradina devine un loc pustiu, lipsit de viata, deoarece aproape toate plantele se usuca. Anima-ti insa gradina cu cateva dintre cele mai frumoase conifere. Acestea vor da un aspect proaspat si verde gradinii tale in sezonul rece. Iata cateva tipuri de brazi pe care poti sa ii plantezi in gradina ta:


1. Bradul coreean

Brazii coreeni sunt elementul care vor da un look proaspat, colorat si foarte elegant gradinii tale chiar si iarna. Acestia sunt niste conifere cu ace verzi pe o parte si argintii pe cealalta parte. Brazii coreeni sunt decorati cu conuri violet-albastrui, chiar si cei tineri, care ajung pana la 7 centimetri lungime. Au o crestere piramidala si sunt extrem de eleganti. Brazii coreeni au nevoie de un sol nisipos, putin acid si foarte multa lumina si caldura solara.


2. Chiparosul italian

Daca vrei sa creezi o atmosfera mediteraneeana in gradina ta, atunci planteaza chiparosi italieni. Acestia vor oferi un aspect inedit gradinii tale, prin forma lor lunguiata si ingusta.

La maturitate poate ajunge la 5 metri si de obicei se planteaza in grupuri. Conurile lor atarna de varfurile ramurilor si au forme diferite in functie de gen. Cele masculine sunt ovale, iar cele feminine rotunde.


3. Molidul albastru de Colorado

Molidul albastru de Colorado este un soi de conifer pitic, care are o crestere destul de lenta, cu coroana compacta si o nuanta aprinsa de albastru. Se planteaza in general in zone pietroase. Inaltimea sa depaseste putin de 1 metru dupa zece ani. In varfurile crengilor, acestia au ace tinere, galbui la inceput, care creeaza insa un constrat super cu coroana verde.


4. Tuia

Tuia este unul dintre cei mai populari brazi de gradina. Poate fi folosit atat ca element decorativ, cat si ca gard viu. Tuia creste extrem de repede si poate ajunge la 1-2 metri pe ani. Are o forma subtire, conica si este foarte dens.

Tuia este unul dintre cele mai populare conifere de gradina deoarece este foarte rezistent in orice climat si foarte rar atacat de daunatori. In plus, are nevoie de ingrijire minima, asadar este foarte usor de crescut.



Sursa foto: conifersforgardens.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului