Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #flori de gradina #plante perene #amenajare curte

Curtea din fata casei: idei de amenajare

Chiar daca apropierea iernii ti-a transformat curtea si gradina in spatii din ce in ce mai mohorate, acum este momentul ideal sa planifici procesul de amenajare pe care il vei initia la primavara. Descopera, in continuare, cateva idei pe care le poti aplica in curtea din fata casei!



1. Umple curtea de flori

Una dintre cele mai bune metode de a-ti infrumuseta curtea si de a o face mai primitoare este aceea de a umple cu flori. Alege culori cat mai variate si aranjeaza viitoarele plante in asa fel incat sa formeze modele inedite, din punct de vedere vizual si cromatic. Chiar si in cazul in care spatiul nu iti permite plantarea unui numar mare de flori, daca optezi pentru un model interesant si plante frumoase, curtea ta va deveni un spatiu atragator.


2. Creeaza un spatiu de relaxare

Pentru a crea impresia unui spatiu mai vast, poti insera un colt de relaxare in curtea din fata casei. Acesta poate include o masa si cateva scaune sau orice alte piese de mobilier care ti-ar putea spori senzatia de confort, adaptate, insa, spatiului disponibil si stilului in care este amenajata curtea.

Pentru a transforma spatiul de relaxare din curtea casei intr-o zona si mai primitoare, nu ezita sa il delimitezi cu ajutorul unor straturi de flori sau a unor arbusti pitici. Asigura-te, insa, ca efectul nu este cel al unei bariere care te separa de restul lumii!


3. Marcheaza aleea principala

Curtea din fata casei poate beneficia si de aspectul estetic pe care il poate capata aleea principala, in cazul in care alegi sa o decorezi. Pentru a o evidentia si a o transforma intr-un adevarat " covor rosu ", poti plasa pe marginile sale plante de efect, cum ar fi crinul de toamna cu frunzele sale pestrite si/sau cimisir. Pentru un rezultat si mai spectaculos, ai putea opta pentru o alee curbata care va crea un efect vizual placut.

In ceea ce priveste materialele de care te-ai putea folosi pentru a-ti realiza aleea principala, ai putea opta pentru unele deosebite care sa iti scoata curtea si mai mult in evidenta. Ideale ar fi, asadar, caramizile sau dalele de piatra, in locul clasicului ciment.


4. Ghideaza-te dupa natura

Atunci cand alegi plantele care iti vor decora curtea din fata casei, ghideaza-te in functie de cele care sunt specifice tarii noastre sau care provin dintr-un climat similar. Desi plantele exotice pot adauga o nota interesanta curtii tale, limiteaza numarul acestora, intrucat vor necesita mai multa ingrijire.

De asemenea, pentru a atrage pasarile catre curtea ta, poti crea casute pentru acestea, unde sa le pui si seminte, o idee la fel de buna fiind si o fantana mica ori o cismea, de unde zburatoarele sa poata bea apa.


5. Alege plante perene

Pentru ca spatiul curtii tale sa fie un loc atragator in fiecare anotimp, nu ezita sa adaugi si plante perene, rezistente. Alege diferite tipuri, de la flori la arbusti pitici si copaci impunatori. Inainte de a te opri asupra plantelor perene, asigura-te ca acestea vor avea, la maturitate, dimensiunile pe care ti le doresti si pe care spatiul curtii tale le permite.

Sursa foto: landscapedesign.ws
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului