Amenajarea gradinii

#curatenie #gradina #curatenie gradina

Curatenia gradinii de iarna in 5 pasi

La inceput de iarna, resturile vegetale adunate in ultimele saptamani de toamna trebuie indepartate. Fa o curatenie de iarna in luna decembrie, inainte ca vremea sa devina foarte rece si sa apara furtunile de zapada. Vei avea gradina curata de sarbatori si aceasta curatenie, facuta temeinic, poate dura pana in primavara.

Afla cum sa faci curatenie in gradina de iarna in 5 pasi:


1 Scoate plantele uscate

Daca ai inca in gradina plante care s-au uscat demult si nu au fost inca scoase, extrage-le din pamant si niveleaza solul. Resturile plantelor moarte trebuie aruncate, deoarece in ele hiberneaza daunatorii.

Scapa de plantele anuale si cele sezoniere, precum si de buruieni, pentru ca solul sa fie curat si pregatit primavara urmatoare. Identifica plantele perene si taie-le pana jos, pastrand radacinile in sol. Poti pune betigase sau alte semne distinctive, pentru ca in primavara, cand vei incepe sa lucrezi iar in gradina, sa stii unde sunt plante.


2 Matura gradina

Matura suprafetele din gradina. Scapa de resturile de crengi, frunze sau flori uscate care strica aspectul gazonului, praful si mizeria de pe alei, resturile vegetale de pe rasaduri.


3 Tunde gardul viu si arbustii

Profita de o zi rece de iarna, cu vreme stabila, pentru a tunde arbustii si gardul viu. Aceste plante au nevoie de o toaletare in sezonul rece, in special cele ale caror ramuri au crescut prea mult si stau aplecate. Tunderea gardului viu si a arbustilor face mai usoara intretinerea acestora in timpul anului. Strange toate resturile taiate si arunca-le.


4 Curata sera sau rasadnita

Fa curatenie in sera sau in rasadnita. Geamurile de sticla tind sa devina foarte murdare din cauza ploilor din toamna si a vantului puternic. Plantele pe care le cresti in sera sau in rasadnita pana la primavara au nevoie de lumina naturala pentru a se putea dezvolta.


5 Curata uneltele de gradinarit

Curata uneltele de gradinarit, ascute-le pe cele taioase si depoziteaza-le in garaj. Arunca ghivecele si recipientele degradate si inlocuieste-le cu altele. Iarna, in magazinele de profil poti gasi produse de gradina la preturi mai mici.

Sursa foto: parkcitynursery.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului