Amenajarea gradinii

#primavara #plante #curatenie #flori #sera

Curatenia de primavara in sera

flori . Lumineaza, curata si impropasteaza aspectul serei tale in cativa pasi simpli. Inarmeaza-te cu o pereche de manusi, un insecticid , matura si faras, o foarfeca de gradina, solutie pentru geamuri si o racleta cu burete care sa iti usureze munca. 


1 Scoate toate plantele in exterior


In momentul in care vrei sa faci o curatenie ca la carte, este necesar sa eliberezi spatiul si sa cureti chiar si cele mai ascunse locuri. Scoate din sera toate plantele, ghivecele si accesoriile pentru a reusi sa cureti sera in intregime.


2 Aplica insecticidul


Opteaza pentru un insecticid universal pe care sa il imprastii pe toate rafturile si prin toate colturile. Ar fi bine sa lasi produsul sa actioneze cateva ore, timp in care numeni nu are voie sa intre in sera. Usa incaperii trebuie sa stea inchisa in aceasta perioada, la fel si geamurile serei.


Insecticidul are rolul de a indeparta definitiv insectele si daunatorii care afecteaza si imbolnavesc plantele tale. Totusi, ar fi bine sa te asiguri, inainte de a readuce plantele in sera, ca acestea nu sunt bolnave si ca nu au astfel de probleme. Verifica solul, radacinile, trunchiul si frunzele plantei.


3
Curata suprafetele

 


Rafturile si mesele pe care stau de obicei ghivecele plantelor trebuie sa fie curatate bine cu ajutorul unui produs special. Ar fi bine sa optezi pentru un produs abraziv (daca suprafata o permite si nu se zgarie) pentru a indeparta in totalitate pamantul intarit.


La final, improspateaza suprafetele cu o carpa inmuiata in putin otet si apoi lasa spatiul sa se aeriseasca. Mirosul se va evapora instant, insa este de mare ajutor si finalizeaza treaba insecticidului.


4 Indeparteaza resturile


Arunca frunzele si crengutele uscate care au fost indepartate in prealabil de la plantele scoase in afara serei. Dupa ce ai indepartat resturile mari, poti incepe sa maturi si apoi, daca suprafata o permite, sa speli cu mopul. Adauga in apa de spalat pe jos o cana de otet pentru ca acesta sa actioneze impotriva insectelor si a daunatorilor. In plus, otetul improspateaza aerul.


5 Spala geamurile


Cu ajutorul unei raclete cu o coada suficient de lunga si a unei solutii pentru spalat geamurile, acest pas nu ar trebui sa fie foarte dificil. Acesta este ultimul pas din curatenia serei. Dupa ce speli geamurile, mai lasa usa  deschisa pentru cel putin o ora pentru ca sera sa se aeriseasca complet.


Imediat dupa aceea, poti incepe sa aduci ghivecele inapoi, dar nu inainte de a le curata si le ele. Plantele trebuie curatate de frunze si crengute uscate, tratate cu insectivid, iar ghivecele curatate cu o laveta umezita.


5 Spala ghivecele


Cu siguranta ti-au ramas cateva ghivece pe care nu le folosesti momentan, asa ca cea mai buna solutie este sa le cureti/speli si sa le pastrezi curate in sera. Vezi aici cum poti sa cureti foarte bine ghivecele de flori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului