Amenajarea gradinii

#gradina primavara #curatenia de primavara #sfaturi gradinarit #curatenie gradina

Curatenia de primavara in gradina: reguli esentiale

Pregatirile pentru noul anotimp nu trebuie sa implice doar activitati in interiorul casei: gradina este la fel de importanta si necesita o atentie sporita la sosirea primaverii. Care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie sa te ingrijesti pentru a avea o gradina superba pana la finele toamnei? Descopera-le in continuare!

1. Verifica uneltele de gradinarit

Uneltele de gradinarit au ramas nefolosite de-a lungul iernii si, desi te-ai asigurat ca sunt intr-o stare foarte buna inainte de a le depozita, nu este exclus ca frigul si umezeala din sezonul rece sa le fi deteriorat usor, mai ales daca locul uneltelor este intr-o anexa a casei (precum garajul).

Acum este momentul sa le verifici pe fiecare in parte, sa le stergi de praf, sa le indepartezi eventualele pete de rugina si, dupa caz, sa le ascuti.

De asemenea, tot la inceputul primaverii ar trebui sa verifici functionalitatea masinii de tuns iarba, spre exemplu, si a altor aparate de gradinarit similare.

2. Aduna resturile din gradina

Dupa inspectia uneltelor de gradinarit, urmeaza cea a spatiului din jurul casei. Curtea si gradina ta pot fi presarate cu frunze si plante uscate, dar si cu crengi rupte si alte reziduuri acumulate in timpul sezonului rece.

Inainte ca resturile vegetale sa favorizeze dezvoltarea unor boli care iubesc umezeala ori sa atraga daunatori periculosi, aduna-le pe toate cu ajutorul unei greble. Scapa, de asemenea, si de eventualele crengi rupte si verifica starea copacilor - mai multe ramuri desprinse ar putea indica faptul ca pomii sunt bolnavi.

Tot acum ar fi indicat sa aduni ultimele ramasite de mulci si sa iti pregatesti noul strat pentru viitoarele rasaduri de legume si de flori. Daca florile de primavara au apucat deja sa iasa, nu uita sa le plivesti: zilele caldute care anunta sosirea primaverii vor favoriza dezvoltarea plantelor nedorite.

3. Verifica accesoriile din gradina

In curtea si gradina ta s-ar putea regasi si casute pentru pasari, un iaz, o mica fantana, statuete decorative ori un sistem de irigatii. Sosirea primaverii iti ofera prilejul de a le acorda si lor atentia cuvenita cu scopul de a le reda frumusetea si de a repara eventualele stricaciuni aparute in timpul iernii.

Curata toate accesoriile care iti impanzesc spatiul din jurul casei si verifica functionalitatea sistemului de irigatii. Stropitorile ar trebui sa functioneze fara cusur, iar furtunurile sa fie intacte (fara deteriorari).

Sursa foto: blogtrabajos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare