Amenajarea gradinii

#gradinarit #plastic #plastic gradina #utilizare plastic gradina

Plasticul, benefic sau toxic pentru gradina?

Daca esti adeptul unui stil de viata eco, prezenta plasticului in gradina nu iti surade. Cu toate acestea, pentru a te bucura de o recolta de legume organice pe mai toata durata anului, afla ca poti folosi plasticul cu succes in gradina, singura conditie fiind ca acesta sa nu fie toxic pentru viitorii consumatori ai recoltei.

Cauta ghivece cu autoudare

Probabil ca ai deja o multime de jardiniere si ghivece din plastic raspandite de jur imprejurul terasei si gradinii tale. Nu toate sunt insa facute dintr-un plastic rezistent. Pentru a te feri de distrugerea rapida si de deseurile rezultate din astfel de recipiente, ar fi bine sa te adaptezi metodelor de gradinarit modern.

O serie de noi vase din plastic, mult mai rezistente la factorii de mediu, cum ar fi vasele cu autoudare, pot fi gasite in magazinele de bricolaj. Materialul din care sunt fabricate este tratat pentru a rezista la conditii atmosferice dure. In plus, in interior, au un drenaj special si un rezervor care asigura necesarul de apa plantelor tale. Optand pentru aceste recipiente economisesti timp si bani dintr-un singur foc.

Utilizarea foliilor de plastic

Foliile de plastic ingropate in sol se vor deteriora in cele din urma, contaminandu-ti rasadurile eco. Sfatul specialistilor este simplu: nu lasa sa ajunga in sol plastic pe care nu l-ai lasa pe mana copilului tau. Diverse folii de plastic aflate in acest moment in comert vin cu specificatii destul de clare in aceasta privinta. Citeste eticheta produsului si intreaba expertii daca ai nelamuriri.

Alege un plastic rezistent

Cel mai sanatos tip de folie de plastic este cel care permite reutilizarea acesteia. Rezistenta sa te va feri de cheltuieli inutile cu inlocuirea foliei, dar va asigura si sanatatea solului din gradina ta.

Evita sa folosesti materiale ce contin PVC

Multe proiecte de gradinarit, incluzand si realizarea unor structuri mai mari, folosind produselor din PVC. Policlorura de vinil este considerata insa toxica si din ce in ce mai putin recomandata in gradinarit, pentru a proteja mediul inconjurator.

Cu un continut ridicat de substante toxice, PVC-ul este un potential declansator al afectiunilor endocrinologice, canceruyl, deficientele respiratorii etc. Asigura-te de asemenea ca furtunul cu care stropesti gradina sa nu contina PVC.

Sursa foto: agrimec.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare