Amenajarea gradinii

#plante apartament #flori #gradina #plante gradina #amenajarea gradinii #gradina urbana

Cum sa transformi un spatiu mic intr-o gradina uimitoare

Locuiesti intr-un mediu urban, iar spatiul de care dispui pentru a-ti crea o gradina este destul de limitat? Nu lasa dimensiunea sa te impiedice sa creezi o gradina surprinzatoare. Mediile urbane au cea mai mare nevoie de spatii in aer liber, placute si functionale, in care sa evadezi in fiecare zi. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa construiesti o gradina geniala intr-un spatiu foarte mic:

1. Alege o tema

Inainte de a te apuca de construirea gradinii, gandeste-te bine pentru ce vrei sa o utilizezi. Vrei sa creezi un spatiu plin de verdeata, care sa iti improspateze atmosfera, un refugiu linistit sau o zona de joaca pentru copii? Alegerea unei teme te va ajuta sa planifici mult mai usor modul de utilizare a spatiului si cu ce plante sa il umpli. Gandeste-te de asemenea ce soiuri de plante ar putea rezista in conditiile dintr-un mediu urban si ia in considerare factori precum umiditatea, lumina si intimitatea.

2. Renunta la dezordine

Gradinile urbane ar trebui sa fie foarte aerisite si cat mai pline de verdeata. Tinand cont de agitatia din aceste zone, ai nevoie ca, atunci cand ajungi acasa, sa te poti retrage intr-un spatiu in aer liber, perfect ordonat, cu multa verdeata, cu vase si mobilier care sa contribuie la crearea unui fel de sanctuar, in care sa poti medita relaxat.

3. Atentie la pavaj

Daca vrei sa iti pavezi gradina, ai grija la modelele pe care le alegi. Incearca sa te axezi pe pavaje cat mai simple, si nu geometrice deoarece, de multe ori, acestea micsoreaza si mai mult spatiul.

4. Ghivecele si cosurile suspendate

Pentru gradinile mici ideale sunt cosurile si ghivecele suspendate. Acestea nu ocupa prea mult spatiu si ofera si un decor elegant peretilor prea banali, facandu-i mai plini de viata si mai vibranti. Alternativ cu acestea mai poti decora peretii sau pervazurile balconului cu cateva plante agatatoare.

5. Nu uita de detalii

Spatiile din mediul urban nu ofera foarte multe alternative atunci cand vine vorba de decor, asa ca pentru micuta ta gradina limiteaza-te sa folosesti doar cateva detalii, care sa fie insa de efect. Niste bete de bambus vor da o nota de originalitate gradini tale, dar si un aer rustic.

Sursa foto: homelife.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare