Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina #gradina mica #amenajare gradina mica

Cum sa transformi radical aspectul unei gradini mici in 5 pasi simpli

O gradina mica este greu de amenajat, mai ales cand iti doresti sa creezi un spatiu de relaxare pentru familia ta, dar in acelasi timp vrei ca spatiul sa fie plin de flori. Va trebui sa gasesti un echilibru intre cele doua si sa nu supraincarci gradina cu plante. Iata cinci pasi pe care trebuie sa-i urmezi pentru a avea o gradina de revista.

1. Curata gradina

Inainte de a pune un proiect la cale, curata intreaga gradina pentru a avea o viziune completa asupra ei. Indeparteaza plantele, ghivecele, mobila si jucariile. Chiar daca nu intentionezi sa le arunci, este important sa le muti pentru o perioada intr-un alt spatiu, pentru a avea o viziune de ansamblu asupra proiectului.

2. Primele retusuri

Incepe prin a curata aleile si a adauga pavaj daca este necesar. Vopseste gardul si/sau peretii in culori pale, naturale. Evita griurile sau culorile inchise.

Sapa pamantul si adauga un strat de ingrasamant.

Reconditioneaza mobilierul vechi sau cumpara unul nou. Stabileste locul in care acesta va sta. Ideal ar fi sa alegi un loc umbros, sub un copac sau o bolta. Paveaza locul respectiv sau adauga un strat de pietris.

3. Planteaza

Acum, cand gradina este pusa la punct, nu iti ramane decat sa adaugi cateva plante care sa ii dea un aspect placut. Ai grija sa nu o supraincarci. Este indicat sa optezi pentru plante cu frunze mari precum Fatsia, Dicksonia sau Mahonia. In locurile ramase libere poti adauga gazon.

4. Creaza impresia de spatiu

Pentru a crea impresia de spartiu adauga oglinzi. Amplaseaza oglinzile langa gard sau peretii exteriori ai casei.

5. Iluminarea gradinii

Este foarte important ca o gradina sa fie iluminata corespunzator. Poti opta cu incredere pentru iluminarea gradinii cu lampi solare. Avantajul acestora este ca nu consuma energie.

Sursa foto: decoritem.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului