Amenajarea gradinii

#balcon #gradina #amenajare balcon #sfaturi utile

Cum sa-ti transformi balconul intr-o mica gradina: 4 sfaturi utile

Celor care locuiesc in apartamente, spatiile verzi le sunt accesibile doar in parcuri. Insa, daca isi doresc neaparat sa simta natura mai aproape de ei, isi pot transforma balconul intr-o mica gradina. Iata cateva sfaturi care iti pot fi de folos, daca te hotarasti sa schimbi aspectul balconului din apartamentul tau.


1. Balconul: spatiu de locuit sau sera

Inainte de a incepe amenajarea balconului este important sa te gandesti cum vrei sa arate la sfarsit. Iti doresti sa fie un loc unde sa poti sa petreci serile linistite, citind o carte sau vrei sa fie doar un spatiu unde sa iti poti pune florile preferate?

In cazul in care vrei ca balconul tau sa arate ca o sera, poti incepe prin amplasarea rafturilor pe peretii balconului, unde sa asezi florile preferate.


2. Tipuri de flori potrivite

Pentru decorarea balconului poti alege atat plante perene, cat si plante anuale. Cele perene, care infloresc doar cateva luni pe an, sunt recomandate mai ales in anotimpurile calduroase. Florile colorate vor inveseli atmosfera si te vor ajuta sa te relaxezi, doar privindu-le.


3. Tipuri de podele recomandate pentru balcon

Pentru a face ca balconul sa semene cat mai bine cu o gradina, poti opta pentru gazonul artificial. Cat mai multe verde in balcon este benefic pentru starea de bine. Exista, totodata, si mochete care imita pamantul, pe care le poti folosi in balcon. In plus, poti alege oricand stilul clasic si sa optezi pentru parchetul din lemn.


4. Mobilier potrivit pentru balcon

In functie de spatiul pe care il ai in balcon poti alege mobilierul potrivit pentru amenajarea acestui spatiu. O masa din lemn inconjurata cu scaune ar putea reprezenta o alegere inspirata pentru decorarea balconului.

In cazul in care petreci destul de mult timp in acest spatiu, ai putea sa amplasezi cateva rafturi pe unul dintre peretii balconului pentru a pune carti sau reviste pe care sa le citesti cand vrei sa te relaxezi. De asemenea, o lampa ar fi folositoare pentru noptile in care alegi sa stai pe balcon.

Sursa foto: alamodemontreal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului